Stem frem Norges beste attraksjon

Trollstigen? Geiranger? Eller urbane Frognerparken? Bli med og stem på det stedet du mener er Norges beste attraksjon. Rekkefølgen er tilfeldig.

Beste turistattraksjon i Norge

Hvilket sted er Norges
beste attraksjon? (Avsluttet)
Geirangerfjorden(35%) 524
Lofoten(27%) 402
Preikestolen(12%) 182
Vøringsfossen(6%) 95
Flåmsbanen(6%) 90
Trollstigen(5%) 70
Nidaros domkirke(3%) 47
Nordkapp(3%) 38
Vigelandsparken(2%) 27
Holmenkollanlegget(1%) 20
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Henningsvær i Lofoten. Vis mer


Geirangerfjorden

Destinasjon Geirangerfjord-Trollstigen AS stiller følgende spørsmål på sitt nettsted Geiranger.no: Er Geiranger verdens vakreste vakreste reisemål? Den 15 kilometer fjordarmen til Storfjord i Møre og Romsdal, imponerte i hvertfall mange av de 403.300 menneskene som besøkte Geirangerfjorden i fjor.

Lofoten

Bjørnstjerne Bjørnson var den første som omtaler Lofoten som reisemål. I dag er det mange som drømmer om fjellene og havet, og det er langt mer komfortabelt å reise hit nå enn hva det var på Bjørnsons tid. De gamle rorbuene har blitt bygget om, og er populære overnattingssteder for de tilreisende. Andre populære attraksjoner er Lofotakvariet i Henningsvær, Lofotmuseet i Kabelvåg og de mange galleriene er godt besøkt.

Les mer:
Jakten på Lofottorsken

Trollstigen

Trollstigen hadde hele 529.800 besøkende i 2004. Her svinger veien seg i 11 krappe svinger opp den stupbratte fjellsiden. Veien ble fullført i 1936, etter åtte års arbeid, og er kun åpen i sommerhalvåret. Trollstigen ligger i Rauma kommune, i Møre og Romsdal, 450 kilometer fra Oslo, eller omkring seks timers kjøring. Det er mulig å ta tog til Åndalsnes, som ligger rundt 20 kilometer fra Trollstigen.

Nordkapp

Nordkapp i Finnmark. Vis mer


Nordkapp er "grunnen til at folk kommer til Finnmark", skal vi tro Finnmark Reiseliv. Nordkapp er Europas nordligste punkt. Nordkapplatået reiser seg rett ut mot storhavet, og trekker midnattsolsultne turister hvert år. I fjor tok 187.270 mennesker turen innom Nordkapp.

Her er også et museum, opplevelsessenter, og en bar som ligger under bakken, og har panoramautsikt ut mot havet.

Vøringsfossen

Vøringsfossen er landets desidert mest besøkte naturattraksjon. Hele 680.000 mennesker var her i fjor. Det var 30.000 flere enn i 2003. Her kan du beundre fossefallet, og fra toppen kan du også nyte en fantastisk utsikt. Vøringsfossen ligger i Eidsfjord kommune i Hordaland, helt øst i Hardanger: Omkring tre timer i bil fra Bergen, cirka fem timer fra Oslo.

Preikestolen i Rogaland? Landets flotteste attraksjon?

Foto: Harald Paulsen Foto: Harald Paulsen Vis mer


Preikestolen

Preikestolen i Lysefjorden i Ryfylke i Rogaland er karakteristisk fjell, som går i 90 graders vinkel ned i fjorden. Du har en fantastisk utsikt fra Preikestolen, som ligger 600 meter over havet. Det tar om lag to timer på å gå opp til toppen, og du kan bade underveis. Men regn ikke med å gå i ensomhet: I fjor tok 86.000 turister turen hit.

Flåmsbanen

Flåmsbanen i Aurland er den bratteste i verden på normalspor. Fra Flåm stasjon går den storslåtte turen til Myrdal. 20 kilometer med jernbanelinjer og en høydeforskjell på 865 meter. 395.580 turister besøkte banen i 2004.

Nidaros domkirke

Nidarosdomen i Trondheim hadde i fjor 251.040 besøkende. Byggearbeidene på den første steinkirken over St. Olavs gravsted startet cirka 1070, og man antar at kirken sto ferdig i all sin glans rundt år 1300. Er Nidarosdomen Norges vakreste kirke? Den er i alle fall den mest besøkte av landets kirker.

Vigelandsparken, Oslo

Monolitten i Vigelandsparken i Oslo er kanskje Norges mest fotograferte attraksjon. Vis mer


Innovasjon Norge antar at den vakre parken på Frogner i Oslo vest, er landets best besøkte attraksjon. Rundt en million mennesker antar man besøker Gustav Vigelands skulpturpark og de kjente skulpturene Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet. Som ikke det var nok, finnes her 3.000 trær, 14.000 roser og man kan plukke hasselnøtter og markjordbær.

Holmenkollanlegget

Holmenkollanlegget med det nærliggende skimuseet viser skienes og skiløpingens historie gjennom 4.000 år, utstyr fra polarheltene Nansen og Amundsen, samt en kavalkade over de olympiske vinterleker fra 1952 til 1994. Hopptårnet byr på fantastisk utsikt, for den som tør ... I fjor var 646.580 mennesker innom.

>>> BILDESPESIAL: Vår i Geiranger

>>> Tilbake til innledningen