Star Tour på delt første

Star Tour, storebror i det norske chartermarkedet, deler førsteplassen med Gulliver i vår test.

Storebror Star Tour kom ut på delt førsteplass i vår test med sin store feriekatalog.
Storebror Star Tour kom ut på delt førsteplass i vår test med sin store feriekatalog. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi så på katalogen Sommeren 2001. På Star Tours program finner vi Bulgaria, Den dominikanske republikk, Florida, Frankrike, Hellas, Italia, Kenya, Kypros, Malta, Portugal, Spania, Thailand, Tunisia og Tyrkia. Her finnes også forskjellig temareiser i tillegg til opplegg for spesielle grupper som barn, ungdom og golfinteresserte. Sidene er en smule overlesset og informasjonen forsvinner lett i bilder og grafiske effekter.

Faktaboksene tar for seg Star Tours fasiliteter, men resten av stoffet omkring destinasjonsbeskrivelsene mangler vettug informasjon. Likevel det er ingen tvil om at Star Tour har ambisjoner om å være informative og kreative: Hvert enkelt land har en kort intro-artikkel skrevet av journalister med et lite sortiment av hyggefakta. Hotellbeskrivelsene som er nøkterne og oversiktelige, er supplert med Star Tour-kundenes rating – nyttig og fint.

Oversikt: Lett å finne frem i.
Informasjonsverdi: Lett og ledig, men lite info utover opplysninger om klima, priser, valuta og fornøyelser.
Kart: Greie kart med både målestokk og retningsangivelse over hotellområdene. Oversiktskartene mangler målestokk.
Bildene: Bilder både innenfra og utenfra fra et flertall av hotellene. Få men store bilder fra reisemålene.
Prislisten: Star Tour har mange reisemål å lete blant, og har heldigvis med en fyldig innholdsfortegnelse foran i prislisten. Mye informasjon foruten prisene, men rotete layout. Selve prislistene er omfangsrike og tettpakkede – her gjelder det å holde tunga rett i munnen. Fargekoder forklares der de brukes. Som eneste selskap angir Star Tour klokkeslett for sine flyavganger. De andre nøyer seg med morgen, ettermiddag, kveld og natt. Men hvor er nummeret til bestillingstelefonen, og hvor er sidehenvisninger til katalogens reisemålsbeskrivelser?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalkarakter: 4,1 av 6
Alle karakterne finner du her.

Bak Gulliver og Star Tour, kom Apollo. Testen finner du her.