Stadig hissigere flypassasjerer

Antall hissige hendelser ombord på britiske fly har tredoblet seg på tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye tall viser at antall såkalte air rage hendelser på britiske fly økte med 60 prosent i fjor, skriver The Guardian.

Flymyndighetene mottok rapporter om 2.219 hendelser, mot 1.359 året før.

De vanligste situasjonene oppstår når noen har drukket for mye, noen prøver å tenne seg en røyk, eller noen blir sinte fordi de ikke får lov å tenne seg en røyk.

Krangler mellom passasjerer oppstår ofte mellom par, sinne på grunn av seteplassering, eller irritasjon over at passasjeren foran lener seteryggen tilbake.

Det er alkohol som gjør at flypassasjerer blir kranglete, men edru passasjerer kan gjerne begynne å lage bråk på grunn av seteplassering.

Likevel, det utarter seg sjelden til å bli voldelig. I bare åtte prosent av tilfellene ble det brukt vold, men i 58 av tilfellene var det kabinpersonalet som fikk unngjelde.

I 42 tilfeller måtte passasjerer roes ned med fysisk makt. I 14 tilfeller måtte flyene endre kurs og lande, og i 19 tilfeller sørget problemer ombord for at flyet ikke engang fikk tatt av fra utgangsdestinasjonen.

- Jeg vil rose flyselskapene fordi de tar affære mot disse passasjerene. Et tilfelle av dårlig oppførsel er ett for mye, og kan få alvorlige konsekvenser, sa den britiske luftfartsministeren Jim Fitzpatrick.