Få med deg VM i alpint i Åre i februar! Foto: Gary Cowles
Få med deg VM i alpint i Åre i februar! Foto: Gary CowlesVis mer

Sporty? Vær her i 2007!

Sportsinteresserte har mye å glede seg til i det kommende året. Flere store evenementer går av stabelen, og alt sparkes i gang med håndball-VM for herrer Sverige.

I dag går andre renn av den tysk-østerrikske hoppuka av stabelen. Men ettersom denne startet 29. desember regner vi dette som årets siste store sportsbegivenhet. I dag hoppes det i Garmisch-Partenkirchen og det avsluttes i Bischofshofen den 6. januar. Nyttårskonserten er strøket og blåst ferdig, og derfor tar vi en nærmere titt på hvilke sportsevenementer vi kan glede oss til i året som kommer.

Her er listen du bør eller må få med deg i år:

 • Håndball VM for menn, 19 januar til 4 februar
  Forrige håndaball VM ble en gigantisk opptur for de norske herrene. Niende plass og seier mot storebror Sverige gjorde håndballgutta til norske superstjerne over natta. Etter en miserabel EM innsats er det på tide å reise kjerringa i Tyskland. Norges gruppe består av Danmark, Ungarn og Angola. Dette bør være overkommerlige motstandere for Norge, men nivået er høyt og spesielt Danmark vil bli en hard nøtt å knekke.

  På nett: Handball-WM 2007

 • Superbowl, 4 februar
  Et av verdens aller største kommersielle evenementer. Superbowl er finalekampen i amerikansk fotball og spilles mellom to lag på nøytral grunn. I 2007 går finalen av stabelen på Dolphin Stadium i Miami. Dolphin Stadium har en publikumskapasitet på ca 75.000 mennesker, og huser til vanlig laget Miami Dolphins. Superbowl er uten tvil den største enkelthendelse på amerikansk jord innen idrett hvert eneste år.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  På nett: Superbowl

 • Rally Norway, 15-18 ferbruar
  For første gang skal Norge arrangere VM runde i rally, eller WRC som den øverste "divisjonen" kalles. Brødrene Petter og Henning Solberg skal delta i sin Subaru og Peugeot, og evenementet vil foregå på "Hedmarken" på Østlandet. Etappene vil gå i mellom Hamar og Kongsvinger, og i likhet med Rally Sweden vil det foregå på snø, noe som helt klart gagner våre hjemmelige førere. Langs etappene kan du stå gratis, akkurat som i langrenn, men inne på merkede plasser koster det penger. Du må regne med at østlandsfolket vil gå mann av huse for å få med seg dette spektakulære arrangementet. Ikke hold deg hjemme.

  På nett: Rally Norway

 • Alpin VM i Åre, 3 februar til 18 februar
  Vårt første mesterskap siden 1993 uten duoen Kjetil Andre Aamodt og Lasse Kjus. Arvtakeren etter Lasse Kjus er allerede på plass. I skrivende stund leder Lund Svindal verdenscupen i alpint og kjører stabilt bra. Nå trenger han å krone innsatsen med edelt metall i mesterskap. Aamodt har ennå ikke satt støvlene på bena, men alle vet at når "gamlefar med vommen" kjenner lukten av edelt metall blir han som en hannhund som får ferten av tisper i løpetid. Åre ligger på breddegrad med Trondheim og er et populært handle- og skisted for trøndere. VM i alpint vil dette året bli en gedigen fest, ettersom Sverige har et bedre alpinlandslag enn noen gang.

  På nett: Åre 2007

 • Ishockey VM i Russland, 27 april til 13 mai
  Jada, VM i ishockey er et megaarrangement som avholdes hvert år. I fjor ble det avholdt i Latvia hvor sporten nærmest er å regne som nasjonalidrett. Derfor er det ikke mindre forventninger til det VM som skal arrangeres i Russland. Norge er en miniputt i europeisk hockeysammenheng, men både i Sverige, Finland og Russland er idretten den desidert mest populære. Dette er muligheten du får til å oppleve superstjernene fra NHL spille for sine landslag, og med Russland som en av 7-8 lag som kan vinne bugner det for stor stemning i verdens største land. Russerne håper å bli frelset av Ovechkin og Malkin, som er de to nye stjernene i russisk hockey. Minnene sitter fortsatt frisk fra slutten av 80-tallet, da den røde armé herjet som værst med femmer'n Khasatonov, Fetisov, Larionov, Makarov og Krutov. utfordrerne står i kø, og hverken Sverige, Finland, USA, Canada, Slovakia eller Tsjekkia vil gi russerne særlig mange åpne flater å boltre seg på. Årets knokkelturnering begynner 27 april. Norge er med, og vi har et bedre lag enn på lenge. Dette kan bli spennende. Vær der!

 • Stanley Cup
  Verdens eldste trofé som fortsatt kan vinnes. Tradisjonene og mytene rundt ishockeyens gjeveste trofé er uendelige. Til daglig er pokalen utstilt på "hockey hall of fame" i Toronto, og alle vinnere av pokalen får ha den i 24 timer til "odel og eie." Nettopp dette gjør at Stanley Cup har vært rundt hele jorda til hjemstedene til spillerne eller dit de har valgt å bringe det. Det har ligget på bunn av Lake Ontario og blitt gjenglemt på i skogen. Ishockeyspillere er villige til å ofte liv og lemmer for å vinne trofeet, og Stanley Cup finalen spilles i best av syv kamper slik at du har syv muligheter for å skaffe deg billett. Men billettene forsvinner som vann i Sahara, så du må være rask for å skaffe deg plasser i hallen. Dette er og vil fortsatt være den mest tradisjonsrike og gjeveste tittelen å vinne av de fire store Nord-Amerikanske ballidrettene.

  På nett: NHL

 • Solheim Cup i Halmstad, 14-16 september
  Kvinnenes svar på Ryder Cup er faktisk oppkalt etter en nordmann! Solheim er mannen bak ett av verdens aller mest kjente golfmerker, Ping, og har fått turneringen oppkalt etter seg. I år avholdes turneringen i Halmstad i Sverige, og som vanlig er det Europa mot USA. Vanligvis blir rundene tette, og det fordeler seg jevnt hvem som stikker av med seieren. De to siste gangene Solheim Cup har vært arrangert, har vi hatt gleden av å ha vår egen Suzann Pettersen på laget. Om hun blir veid tung nok i år gjenstår å se. Vi krysser fingrene for Tutta og håper vi får et norsk innslag i en av verdens mest profilerte golfturneringer.

  På nett: Solheim Cup

  Få med deg starten av Tour de France i London i juli. Foto: Morgan Owen
  Få med deg starten av Tour de France i London i juli. Foto: Morgan Owen Vis mer


 • Tour de France - London, 7 juli
  London 7 Juli går startskuddet for årets Tour de France med en prolog igjennom Londons gater, forbi Buckingham Palace og Big Ben. Forrige gang touren var i England startet den i Plymouth i 1974. Dette tiltrakk seg i underkant av tre millioner tilskuere. I London vil det blir vesentlig flere, og det vil bli en fest man sent kommer til å glemme. BBC Radio melder at man regner med en tredobling av dette antallet. Med Tor Hushovd som vinneren av forrige års prolog, har nordmenn all grunn til å ta turen til London for å følge første etappe. Den vil mest sannsynlig bli en teknisk krevende prolog i bygatene, derfor kan vi med litt flaks på vår side få oppleve en norsk vinner i nok en prolog. Foruten London anbefales det å dra til enten Pyrineene eller Alpene som tilskuer. Det råeste er livet når og hvis syklistene skal opp L'alpe d`huez. Her må du faktisk komme dagen i forveien for å få plass, for her samler det seg et vanvittig folkehav.

  På nett: Tour de France

  Listen er et utdrag av hva som finner sted i 2007. Send inn DINE tips om hva du mener er viktig å få med seg i det nye året.