Spøkelseshoteller på De britiske øyer

En gråtende kvinne, en søkende munk og en barnslig Lady som erter hotellgjestene.

Fra utkikkstårnet på Comlongon Castle i Skottland, hoppet Marion i døden.
Fra utkikkstårnet på Comlongon Castle i Skottland, hoppet Marion i døden. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Her kan du sove med spøkelser på De britiske øyer:

Gråtende kvinne

I 1570 hoppet Lady Marion Carruthers i døden fra utsiktstårnet på Comlongon Castle, hvor hun bodde hos sin onkel for å slippe unna en arvekrangel.

Hun og hennes søster hadde arvet slottet etter sin far, da det ikke fantes en mannlig arving. Få måneder før farens død var Marions hånd lovet bort til sønnen i den mektig Douglas-familien, som imidlertid bare var interessert i eiendommen. Etter farens død meldte det seg imidlertid andre interessenter, som faktisk okkuperte slottet.

Marion ga sin del av arven til sin onkel – og trodde at dette ville sette en stopper for Douglas’ ønske om å gifte seg med henne. Han gikk imidlertid rettens vei, hvor han ble belønnet med eiendomsretten – og retten til Marion! Den unge kvinnen var så dypt ulykkelig over denne situasjonen, at hun hoppet i døden fra sin onkels utkikkstårn.

Gjenferdet etter Marion er ofte sett gråtende i og rundt slottet. Det er sagt at hun leter etter en plass å hvile, da hun ikke fikk en kristen begravelse på grunn av omstendighetene rundt sin død. Historien sier også at det ikke vil vokse gress på stedet der stakkars Marion traff bakken og døde under tårnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Comlongon Castle, Clarencefield, Dumfries, Skottland. Telefon: +44 (01387) 870283

Søkende munk og sukkende vegger

En letende munk, sukkende vegger og flygende seidler – på Gosforth Hall er spøkelsene mange. Det sies at husbyggeren brukte tømmer fra skipsvrak til å bygge andre etasje på Gosforth Hall, og at man kan høre stønnene fra de uheldige sjømennene som endte sitt liv på havet. Det er også gjort observasjoner av en mann – noen sier det er en munk – som sitter ved døren til en hemmelig gang på rom 11. Noen sier munken leter etter rom 8 – som ikke finnes; rom-numrene hopper fra 7 til 9.

Gosforth Hall Hotel, Gosforth, Cumbria, England. Telefon: +44 (019467) 25322

Så banker det på …

På Ballygally Castle er det ikke sikkert du får besøk selv om det banker på døren. Det sies at spøkelset, den tidligere beboeren Lady Isobel Shaw, morer seg med å banke på dørene til forskjellige rom.

Ballygally Castle Hotel, 274 Coast Road, Ballygally, Irland. Telefon: +44 028 2858 3212

  • Her kan du sove med spøkelser i USA.