Spøkelseshoteller i Norden

Frister det å treffe Den grå damen på Dr. Holms Hotel eller Fandens Likvogn på Kokkedal Slott?

På Dr. Holms Hotel kan du treffe den grå damen ...
På Dr. Holms Hotel kan du treffe den grå damen ... Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Her kan du sove med spøkelser i Norden:

Den grå damen

Du kan treffe den grå damen i gangene eller på rom 320 på Dr. Holms Hotel. Historien handler om svik og kjærlighet, og skriver seg tilbake til 1926. Den grå damen er en nygift ung kvinne som sammen med sin ektemann skal overnatte på rom 320. Mens kvinnen danser i nattklubben, skal ektemannen angivelig på toalettet.

Da han ikke kommer tilbake, blir kvinnen bekymret og igangsetter leting etter ektemannen. Hun finner ham tilslutt – i het elskov med en annen kvinne på naborommet. Den sønderknuste kvinnen rømmer av gårde, og man finner henne ikke igjen før tre dager etter. Via en trapp fra rom 320 har den ulykkelige unge kvinnen rømt opp på loftet, hvor hun har tatt sitt eget liv.

Det sies at den unge kvinnen går igjen på Dr. Holms Hotel. Du kan se henne spasere festkledd i korridorene – eller du kan oppleve underlige ting på rom 320.

Dr. Holms Hotel, Timrehaugveien 2, 3581 Geilo. Telefon: 32 09 57 00

På Det blå rommet på Hotel Union Øye, kan du høre spøkelset gråte.
På Det blå rommet på Hotel Union Øye, kan du høre spøkelset gråte. Vis mer

Gråt på Det blå rommet

Mot slutten av 1800-tallet forelsket en tysk greve seg i Linda, en lokal skjønnhet som jobbet på Hotel Union Øye. Når han var på besøk, bodde de to forelskede på Det blå rommet. Den tyske greven var imidlertid ulykkelig i et arrangert ekteskap i Tyskland, men han lovet å skille seg og komme tilbake for å gifte seg med Linda. Han ga henne en brosje i forlovelsesgave. Ringen som hørte til skulle hun få når de giftet seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viste seg imidlertid umulig for den tyske greven å få en skilsmisse, og dypt ulykkelig tok han sitt eget liv på båten på vei til Norge. Linda fikk imidlertid et brev samt ringen han hadde lovet. Den unge skjønnheten ville ikke leve uten greven, og kledd som brud, med blomsterkrans i håret og brosjen og ringen hun hadde fått av greven på seg, druknet hun seg.

Man kan høre Linda gråte på Det blå rommet, på Hotel Union Øye. Dersom du vil sove i fred, får du en sølvskål med hvitløk på rommet – og vil du ha besøk kan du sette skålen utenfor døren. Da kan etter sigende alt skje …

Hotel Union Øye, 6196 Norangsfjorden. Telefon: 70 06 21 00

Fandens likvogn

På Kokkedal Slott er det ikke sikkert du får nattero. Her kan du bli vekket av lyden av en hestevogn, men det er ingen hestevogn å se.

Det sies at vognrumlingen stammer fra Fandens Likvogn – som etter sigende hentet den norske adelsdamen Karen Galde på Kokkedal på midten av 1600-tallet. Hun skal ha solgt sin sjel til djevelen, mot at hun fikk fråtse i all verdens lekker mat og drikke, i all evighet.

Kokkedal Slot, Kokkedalsvej 17, 9460 Brovst, Danmark. Telefon: +45 98 23 36 22

  • Her kan du sove med spøkelser på De britiske øyer.