Spisesteder

Enten du er lysten på en liten matbit eller en større middag – her er noen utvalgte spisesteder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Chez Simon
Chez Simon Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Du finner en mengde uterestauranter på Cours Saleya.
Du finner en mengde uterestauranter på Cours Saleya. Vis mer

Dersom du bare er ute etter en liten snack eller litt lunsj, kan du forsøke en av de Nicoise spesialitetene Socca eller Pan Bagnat.

 • Socca

  Socca er en slags pizza laget av kikkerter, som er ganske mettende. Du får kjøpt Socca på uformelle tavernaer, eller du kan kjøpe det i en av bodene i gamlebyen.

 • Pan Bagnat

  Pan Bagnat er et rundt brød som delt i to. Det er fylt med blant annet tunfisk, tomater, hardkokt egg, eddik, olivenolje, hvitløk og løk. Kjøper du den på konditoriet Vogades på Place Massena, er du garantert en velsmakende opplevelse.

 • Familierestauranter

  Dersom du er ute etter spesialiteter fra området, bør du oppsøke en av de tradisjonelle familierestaurantene. Her får du en mettende 3-retters middag med ubegrenset vin for 70-90 franske franc. Du finner mange hyggelige familierestauranter med Nicoise spesialiteter ved jernbanen – for eksempel denne:

  Au Voyageur Nissart, 19 Rue d’Alsace Lorraine

 • Havfrukter

  Café de Turin er kjent for sine havfrukter. Det sies at man kan få servert ferske havfrukter her i alle måneder med R i navnet.

  Café de Turin, 5 Place Garibaldi

 • Fisk og skalldyr

  Du som liker fisk og skalldyr kan vurdere et besøk på restaurant Boccaccio i sentrum av Nice. Dette er i hovedsak en fiskerestaurant, men de har også kjøtt og pasta på menyen. Dette er en travel og populær restaurant, så det kan lønne seg å bestille bord. Dette er heller ikke av de rimeligste restaurantene; forrettene ligger mellom 70 og 140 franc og hovedrettene mellom 90 og 290 franc.

  Boccaccio, 7 Rue Massena

 • Pasta

  Villa d’Este ligger vis-à-vis Boccaccio. Dette er i all hovedsak en italiensk pastarestaurant, men de har også ymse fisk- og kjøttretter på menyen. Her må du betale 70-80 franc for en pastarett, og 110-150 franc for en hovedrett med sjømat.

  Villa d’Este, 6 Rue Massena

 • Chez Simon

  Tar du turen litt utenfor Nice, til St Antoine de Ginestiére og Chez Simon, kan du kose deg med lokale spesialiteter i hyggelige omgivelser. Her kan du lytte til gresshoppene mens blomsterduften kiler deg i nesen. I tilegg til en terrasse og et hyggelig uteområde, har restauranten også en plass for bocca-spillere. Kuler må medbringes.

  Chez Simon, St Antoine de Ginestiére

 • Cours Saleya

  På blomster- og frukttorget i gamlebyen, Cours Saleya, er det en mengde steder du kan spise og slukke tørsten. Når selgerne pakker ned blomstene og frukten sin, vies området fullt og helt til uterestaurantene. Her er det livlig på både dag- og kveldstid.