Spis middag under vann

På Ithaa restaurant i Maldivene sitter du fem meter under overflaten og ser på fisk og koraller mens du nyter en bedre middag.

Restaurant Ithaa tilhører luksushotellet Hilton Maldives Resort & Spa, og åpnet i april. Restauranten består av et gjennomsiktig halvrør laget av akryl, og har plass til 14 gjester.

Hotellet er den første og eneste undervannsrestauranten i verden. Rett utenfor de gjennomsiktige veggene svømmer flotte korallfisk, rokk og en og annen hai forbi i det klare vannet i Det Indiske Hav. Hotellet har tenkt å plante et korallrev på taket av restauranten, for å tiltrekke enda flere fisk og andre krabater.

Restauranten har det kokken selv kaller "maldivisk fushion" på menyen. Det betyr tradisjonelle maldiviske retter med en vestlig tvist. Restauranten holder, i likhet med hotellet, et høyt prisnivå.

- Vi har brukt akvariumteknologi for å la gjestene våre komme ansikt til ansikt med det fantastiske undervannslivet i Maldivene, forklarte Carsten Schieck, hotellets direktør, til nettstedet Hospitality Net.

På Ithaa restaurant kan du studere livet i havet mens du inntar et bedre måltid. Foto: Hilton Maldives Resort & Spa Vis mer


- Våre gjester sier alltid at de blir helt satt ut av fargene, klarheten og skjønnheten, så det virket som en god idé å bygge en restaurant hvor gjestene kunne spise god mat og samtidig få med seg dette - uten å måtte bli våte på bena.

Hilton Maldives Resort & Spa ligger midt i øyparadis i Det Indiske Hav. Foto: Hotellet Vis mer


Tung - og dyr

Konstruksjonen, altså det ni meter lange akrylrøret veier 175 tonn. I tillegg er det fylt på med 85 tonn sand i bunnen, for å få det til å ligge på bunnen. Konstruksjonen kostet hele fem millioner dollar, mer enn 32 millioner kroner.

Les flere artikler om mat&drikke.

Ekstern lenke:
Hilton Maldives Resort & Spa