Spis billig og bra i Oslo

Styr unna fellene på Karl Johan og Aker Brygge!

Dropp de kjipe "turistrestaurantene" - det finnes mange bedre alternativer i Oslo. Foto: Kampen Bistro
Dropp de kjipe "turistrestaurantene" - det finnes mange bedre alternativer i Oslo. Foto: Kampen Bistro Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide tar sjansen og våger å skrive en reiseartikkel med Oslo som tema. Hvorfor er det vågalt? Jo, fordi hver gang vi skriver om hovedstaden blir vi beskyldt for å være oslosentrerte.

Men, det er nå en gang slik at veldig mange av DinSides lesere enten bor i osloområdet, eller er i byen én eller flere ganger i året, i forbindelse med forretningsreiser eller for å besøke slekt og venner.

Ingen overlever et oslobesøk uten å få i seg noe mat. Men det er nok av feller å havne i for uvitende besøkende som ikke klare å skille klinten fra hveten blant restaurantene. For én ting er sikkert - det finnes mange dårlige spisesteder i Oslo.

Skygg unna turisttråkket

Dette vet den drevne storbyturisten. I turiststrøkene får du ikke den beste maten. Her ligger de kommersielle og i veldig mange tilfeller uforholdsmessig dyre restaurantene. Ja, dette er subjektivt, men TGI Friday's, Mama Rosa og Peppes er tre eksempler på restauranter som serverer mat som er grei nok, men mye dyrere enn den burde vært. Du kan spise så mye, mye bedre til en lavere pris andre steder i byen.

I denne artikkelen får du tips om billige og bra restauranter som anbefales av oss i DinSide.

Treretters gourmetmat for 300 kr

Vognmand Nilsen har blitt en favoritt blant folk som liker gourmetmat til lavpris. Foto: Vognmand Nilsen
Vognmand Nilsen har blitt en favoritt blant folk som liker gourmetmat til lavpris. Foto: Vognmand Nilsen Vis mer


Joda, du leste riktig. På Vognmand Nilsen på Teaterplassen på Grønland får du trerettersmenyen for bare 295 kroner. Dette kan varmt anbefales hvis du vil gasse deg med gourmetmat i et passe formelt lokale på kule Grønland. Vognmandmenyen skifter hver uke, men her er et eksempel på hva du kan velge i: Tunfisk med avokadokrem til forrett, skogsduebryst med bacon, sopp og lammepølse, og sjokoladeterte med multer og blodappelsinsorbet. Vil du ha vinmeny, koster den også 295 kroner. Alternativt kjøper du drikke ved siden av, noe som pleier å bli billigere hvis dere er to eller flere. Kunnskapsrik betjening finner vin som passer til rettene.

Passer for: Markeringer, parmiddag, forretningsmiddag, fin vennemiddag.

Hett og poppis fra Thailand

Like ved rundkjøringen på Bislett ligger Tasty Thai. Hit bør du som elsker thaimat stikke innom. Vel er lokalene ikke noe å skryte av, og stedet innbyr ikke til at du sitter lenge ved bordet, men vil du ha real mat laget av thailendere som vet hvordan thaimat skal smake, er det her du drar. Menyen er stor, og du kan selv velge hvor sterk du vil ha maten. Tasty Thai er også populær som take away, men du må hente maten selv. Rettene koster 100-125 kroner, avhengig av om du velger vegetar, kylling. biff eller scampi. NB! Ingen skjenkerett.

Passer for: Thaimat-elskere som vil ha en kjapp matbit.

Tapas du blir stappmett av

Deilig tapas får du hos Delicatessen på Løkka. Foto: Delicatessen
Deilig tapas får du hos Delicatessen på Løkka. Foto: Delicatessen Vis mer


"Alle" elsker Delicatessen på nederst på Grünerløkka. Her har de en stor tapasmeny med lekkerbiskner som kjøttboller i tomatsaus, hvitløksscampi, saftig manchego-ost, kyllingklubber og selvsagt nystekt brød med aioli. Priser fra cirka 20-100 kroner. Hyggelig lokale, men merk at støynivået kan bli litt høyt når det er fullt (noe det så og si alltid er...) en stor ulempe er at du ikke kan bestille bord i forveien. Tips - kom før kl 19, eller enda tidligere, ellers kan det bli lenge å vente på bord.

Passer for: Alle som tåler kø og høyt støynivå.

Curries til glisepris

Liker du indisk mat, kan du med hell besøke Curry & Ketchup i Kirkeveien 51, like nedenfor Majorstua. Her har prisene holdt seg stabile i årevis - det betyr chicken tikka og andre krydrede curryretter fra 80 kroner - ris inkludert. Lokalene er fulle av hermetikkbokser, rissekker og gamle stearinlys, og det går lang tid mellom hver gang støvkosten brukes. Men, men, Curry & Ketchup er fortsatt populær, selv om noen av kelnerne kanskje burde tatt et smilekurs innimellom... Det er best å sitte i etasjen på bakkeplan - kjelleren kan bli vel mørk. Ingen bordbestilling, og restauranten tar ikke kort.

Passer for: En kjapp middag med familien/venner/kjæresten

Karibiske vibber

Drøm deg vekk fra det kalde nord hos den karibiske restauranten Carib i Helgesens gate 16 på Grünerløkka. Her får du rause karibiske retter av fisk, skalldyr og kylling for 150-200 kroner. Sjekk ut drinkmenyen, som naturligvis består av en del rombaserte drinker. Enkelt lokale, og uformell steming. Vær obs på at ting kan gå litt treig her, men personalets hyggelige smil veier opp for ventetiden.

Passer for: En uformell middag med familien/venner/kjæresten

Trivelig hverdagsbistro

I en av Oslos koseligste bydeler får du skikkelig god mat. Foto: Kampen Bistro
I en av Oslos koseligste bydeler får du skikkelig god mat. Foto: Kampen Bistro Vis mer


Kampen Bistro har et såpass godt rykte at folk kommer fra hele byen for å spise. Nå er dessuten Kampen en svært sjarmerende bydel, med sine bakker og gamle villahus. Ta deg en liten rundtur før du benker deg ned for å nyte dagens husmannskost til 150 kroner. Menyen skifter hver dag, men dagens kan for eksempel være høns i curry med ris. Velger du trerettersmenyen, får du den for 385 kroner. Lokalene er trivelige og hjemmekoselige. Ikke så rart, når restauranten ligger i en av de gamle murvillaene på Kampen. Søndager er det forresten Kampenjazz. Les mer på nettsiden.

Passer for: En uformell middag - ingen vits i å pynte seg i denne bohemske delen av byen

En kjapp nuddelrett

Like rundt hjørnet for Youngstorget ligger Rice Bowl, et yndet sted for osloborgere å stikke innom for en kjapp matbit på vei hjem fra jobb, mellom shoppingslagene eller før kinoen eller konserten. Restauranten er bitteliten, de mange servitørene veldig effektive, og den gode thaimaten er på bordet på et blunk. Ikke stedet for den lange og gode samtalen, men veldig populært for en kjapp matbit. En rett koster rundt hundrelappen.

Passer for: En rask matbit før du fyker avgårde til neste avtale

Paradisisk pizza

Glem Peppes og Dolly Dimple. Du får mye bedre pizza andre steder i byen. Villa Paradiso på Grünerløkka er kjent som en av byens beste pizzarestauranter. Her stekes pizzaene på ekte italiensk vis - i en vedfyrt steinovn. En pizza til én person koster fra 90 til 150 kroner. Kommer du på en tirsdag, vises italienske filmklassikere på storskjerm fra klokken 20.

Passer for: Familien, kjæresteparet, vennegjengen - alle som er glad i pizza!

Vi kommer tilbake med flere alternativer senere i høst - listen er fortsatt lang. Har du noen tips til billige og bra restauranter i Oslo eller andre norske byer? Send ditt tips til [email protected]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer