Spinning around

Er du nostalgiker med sans for vinylplater eller old-school DJ, må du komme deg til Rotterdam. Her ligger Europas sentrum for vinylsjapper.

Publisert
Sist oppdatert

Holland er Europas sentrum for techno, hardcore og house. Nederlenderne er et partyfolk som elsker å danse til heftige beats, og DJ'ene er en opphøyet rase i landet hvor du heller eier sykkel enn bil. Vi tok en prat med Benny Rodrigues, en av verdens mest lovende DJ'er på technofronten, om musikken, miljøet og byen.

The strip

- Elsker du musikk, og skal besøke ett sted i Holland må du dra til Binneweg.

Rodrigues opphøyer gaten nærmest til et maktsentrum for alt som rører seg innen hollandsk techno og trance.

Spinning around

 1. God is a DJ


- Er det én gate i Europa som kan kalles et sentrum for denne musikkstilen, så er det virkelig Nieuwe Binneweg.

Gaten ligger Nord-Øst i Rotterdam. Dette er stedet i Europa med størst tetthet av virkelig gode butikker for å kjøpe vinylplater. Disse butikkene spesialiserer seg på helt forskjellige sjangere, og er derfor ikke reelle konkurrenter i hverandres marked.

Les om Danmarks mest kjente DJ her.

<strong>DJ-bunad:</strong> Caps og høretelefoner. Foto: Dag Erik Grøtnæs
DJ-bunad: Caps og høretelefoner. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


- Alle de åtte butikken som ligger her er totalt forskjellige i stiler. Noen har satset på allround musikkstiler, andre på house, trance, hardcore osv, forteller Benny Rodrigues.

Basic Beat & co

Av alle butikkene i gaten er det en som har vært ledende, og det kanskje også fordi den har vært arbeidsplass for noen av de mest kjente DJ'ene i verden. Benny Rodrigues er det siste stjerneskuddet som har poppet ut av livmoren til Basic Beat, og dette nyter de godt av. Den mest kjente av dem alle er riktignok DJ Tiesto, som mange nordboere har stiftet bekjentskap til via hans mange konserter i Norge, og en av hans aller største hits, "Theme from Norefjell."

- Det var ganske kult å starte å jobbe her, og bli kjent med navn som Tiesto og Josh Wink lenge før de ble kjent. Spesielt moro var det med Tiesto som klaget over at ingen tok musikken hans alvorlig, forteller Rodrigues.

Benny Rodrigues er en verdenskjent DJ. Foto: Dag Erik Grøtnæs
Benny Rodrigues er en verdenskjent DJ. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


>>God is a DJ

Sentrum siden 1983

Den første butikken som dukket opp her var De Plaatboef. Denne åpnet i 1981, men da lå butikken et annet sted i Rotterdam. Videre flyttet den til Binneweg i 1983 og siden har butikken flyttet litt på seg opp og ned gaten. Siden begynnelsen for 14 år siden har gaten helt klart satt standarden i Holland.

De andre butikkene du finner i Nieuwe Binneweg er:

 • Velvet
  Fokuserer på Reggae, R&B og Hip Hop, men også det siste innen dance og pop.
 • Mid-Town
  Spesielt konsept med at du på en måte er i din egen stue. All type musikk.
 • De Plaatboef
  Har et lager på over 8.000 vinylplaeter, og selger også cd'er. All type musikk.
 • Demonfuzz Records
  Lageret har 40.000 plater, men på grunn av liten plass er bare noen av den enorme samlingen i butikken. Her kan du bytte inn dine gamle plater til andre i butikken. Her finner du alt fra house, broken beat, nu jazz, electro og Detroit techno.
 • Clone Records
  Butikken for DJ's og musikkfreaker. Stort sett vinyl i denne butikken, som ligger i sammen sjangergate som Demonfuzz Records.
 • Triple Vision
  Butikken er et viktig sted for Drum&Bass-sjangeren og techno-scenen i Holland og internasjonalt. Her kan du også handle online.
 • Rythm Import
  Satser på litt mindre hard techno. Største butikken innen soft-technosjangeren.

  >>God is a DJ


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer