<strong>MOBILEN BLIR NØKKEL:</strong> En kryptert musikksnutt fra din mobil åpner hotelldøren.
MOBILEN BLIR NØKKEL: En kryptert musikksnutt fra din mobil åpner hotelldøren.Vis mer

Spill hotelldøren åpen

Snart er nøkkelkort en saga blott.

Hold tunga rett i munnen nå: Open Ways Crypto Accoustic Credentials guestroom access system. Dette er navnet på et nytt adgangssystem som har blitt kåret til en av årets mest innovative oppfinnelser for hotellindustrien. Systemet gjør mobiltelefonen din om til en romnøkkel.

Les også: Hotellet der du bruker øyet som nøkkel

Slik fungerer det:
Før innsjekk på hotellet mottar du en lydkode i en kryptert sending fra hotellet. Denne spiller du av utenfor hotellrommet ditt. Signalet virker som en nøkkel, og åpner døren for deg. Et slags lydfingeravtrykk. Har du dårlig tid slipper du altså å henvende deg i resepsjonen.

Ved utsjekk eller ved avtalt tid, slutter koden å fungere på den aktuelle døren.

Men er det innbruddssikkert?

Systemet er utviklet for å fungere med alle mobiler som kan ta imot meldinger, og spille av lyd via en høyttaler. Ergo er det ikke bare smarttelefoner som kan benyttes.

Men et slikt system kan også høres ut til å være en invitasjon til luringer med opptaker, som gjerne vil inn på rommet ditt når du har gått ut. Produsenten hevder imidlertid at løsningen (som er søkt inn for patentering) gjør opptak ubrukelige som nøkkel.

Les også: Hvilken lås skal du velge hjemme?

Opplagt fordel

Og fordelen for hotelleierne er opplagt: Blir det mange som benytter dette systemet, kan de redusere resepsjonsbemanningen. Dessuten vil et slikt system sannsynligvis være billigere i drift enn dagens magnetkort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MEN systemet kan nok i første omgang ikke erstatte andre løsninger, kun fungere som tillegg. For reisende uten mobiltelefon for eksempel, må det finnes alternativer.

Først ute

Nå ser det ut til at Holiday Inn i USA er først ute med å prøve ut dette systemet i samarbeid med utvalgte gjester ved noen av kjedens etablissementer. De utvalgte hotellene er Holiday Inn Chicago O'Hare Rosemont og Holiday Inn Express Houston Downtown Convetion Center, i følge USA Today. Systemet skal utprøves fra juni.

Hotell i sommer? Få med deg DinSides hotellanmeldelser