Mats Runqvist ved Hellefors Herrgård, mannen bak Rivergolf.
Mats Runqvist ved Hellefors Herrgård, mannen bak Rivergolf.Vis mer

Spill golf fra elveflåte

Hellefors Herrgård i Sverige lanserer en verdensnyhet i sommer: Rivergolf. I stedet for å spasere mellom hullene, blir du fraktet av en flåte på elven - og du går kun av flåten for å slå ballen videre.

- Dette er verdens første og eneste Rivergolf. Vi har stor tro på dette, og tror det kan bli veldig populært, sier Mats Rundquist ved Hellefors Herrgård.

Stille kveldstur

Herregården har lenge drevet med flåteturer på Svartälven, med middagsservering og underholdning, men nå tar de denne ideen litt videre og tilbyr golf med elveflåten som utgangspunkt.

Tee er på flåten, eller på øyer eller på land som flåten svinger inn til underveis. Og innimellom slagene får du servert middag om bord på flåten. Flåten drives fremover av elektromotorer, som gjør at den glir i fullstendig stillhet; elektromotorene lager ingen lyd.

Minst åtte, maks 20

Dere må være minst åtte personer for at herregården skal kjøre en tur med Rivergolf, og dette må bestilles på forhånd. Turene kjøres når gruppen ønsker det. Fordelen med denne typen golf fremfor vanlig golf, er at alle kan spille; greencard er ikke påkrevet.

Rivergolf og mat på flåten koster fra 1.995 kroner per person. Ønsker du overnatting på herregården i tillegg, kommer prisen på 2.500 kroner per person, frokost inkludert.

>> Klikk her for å lese flere om artikler om golf