Foto: Walking with dinosaurs
Foto: Walking with dinosaursVis mer

Spektakulært dinosaurshow i Storbritannia

"Etter 65 millioner år er de tilbake!" Slik reklamerer nettsiden til showet Walking with dinosaurs, som åpner i Glasgow 1. juli.

Er du interessert i dinosaurer, er dette et show du bør få med deg. Her har BBC Worldwide og The Creature Production Company gått sammen for å lage et show av dimensjoner.

Du vil få se 15 modeller av forskjellige dinosaurer - i den størrelsen de faktisk var da de vandret rundt på jorden. De vil gå, brøle og skremme nervøse publikummere ... Tør du å se en "levende" Tyrannosaurus Rex inn i hvitøyet?

1,3 tonn tung drapsmaskin

Over 100 millioner kroner er brukt på å lage utstillingen, der kjente designere og forskere har jobbet sammen for å bringe til live verden slik den så ut for 65 millioner år siden.

Den største dinosauren er 11 meter høy, og 17 meter fra nese til haletipp. De store dinosaurene veier over 1,3 tonn!

Selve showet tar deg med på en reise i dinosaurenes verden. Som publikummer sitter du i et sete i en sal, men på scenen vil palentologen Huxley vandre rundt med dinosaurene og fortelle deg om dem. Du vil se dinosaurene bevege seg, høre dem brøle, og du vil se vulkanutbrudd og kometer slå ned. Er dette kanskje ferieturen du skal spandere på sønnen/datteren/niesen/nevøen eller barnebarna?

Artikkelen fortsetter under annonsen

I over 90 minutter (det er en pause i midten) varer showet, som foregår på engelsk. Arrangørene mener showet også passer for små barn, men siden det ikke er norsk tale, er det kanskje en fordel at barna er store nok til å skjønne hva som sies.

Se bilder fra showet:

Foto: Walking with dinosaurs
Foto: Walking with dinosaurs
Foto: Walking with dinosaurs
Foto: Walking with dinosaurs
Foto: Walking with dinosaursWalking with dinosaurs var en veldig populær tv-serie som også ble vist på NRK for en del år siden. Showet hadde premiere i Australia i 2007, og har turnert i USA, Canada og Mexico siden den gang.

I Storbritannia vil det turnere fra 1. juli til 16. august. Det vil befinne seg i London fra 5. til 9. august, og igjen 26. til 31. august. Showet vil også vises i andre store byer som Manchester, Birmingham, Newcastle og Liverpool.

Billettene koster fra 20 til 35 pund, cirka 200 til 350 kroner, avhengig av hvor nærme du sitter scenen (merk at produsenten mener det kan være like bra å sitte et stykke unna, for da får du panoramautsikt og et bedre overblikk over alt som skjer).

Se video fra showet på hjemmesiden - klikk her.