Spektakulære svømmebasseng

Her er det neppe alle som tør bade.

Er dette det mest skremmende svømmebassenget du har sett? Ikke fra innsiden, men sjekk hva som skjer om du svømmer helt til enden ... Foto: Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao
Er dette det mest skremmende svømmebassenget du har sett? Ikke fra innsiden, men sjekk hva som skjer om du svømmer helt til enden ... Foto: Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har nok drømt om å svømme med delfiner, men ikke om å svømme ut i "løse luften" fra toppen av et 24-etasjers hotell. Dette er faktisk mulig på hotellet Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao i Kina. Her kan du svømme i et basseng som stikker ut i en konstruksjon fra hovedbygningen, og du kan se ned på forbipasserende på gaten (om du tør).

Spesielt dyrt er det ikke å få tilgang heller. Overnatting på dette hotellet koster deg 495 norske kroner per natt.

Se flere av verdens deiligste hotellbassenger

Noe utenom det vanlige

Det er ikke bare i Kina man finner svømmebasseng som ikke er som alle andre. På øya Bali i Indonesia finner vi to av svært spesielle varianter. Det ene, på Alila Ubud, er et slags evighetsbasseng som ligger og nærmest svever over elvedalen Ayung, og det ser ut til at det forsvinner ned jungelen. Det andre, på Alila Uluwata, er et basseng som også synes å sveve i luften, men her skuer du utover horisonten.

I Thailand finner vi også et av disse såkalte evighetsbassengene, på Paresa Phuket. Her har du utsikt over Andamanhavet, og det er mulig å få noe å spise på sengene ved bassenget. Et annet basseng i Thailand, som er mer spektakulært, ligger på The Library i Koh Samui. Det ser ut som at bassenget er fylt med blod, men grunnen til denne fargen er at de har brukt mosaikk-glassfiber i oransje, gult og blodrødt. Effekten forsterkes med røde madrasser. Også på The St. Regis i Tibet ser det ut som at vannet er farget. Her er bassenget gullbelagt, og designet for åndelig velvære.

Sjekk også det som skal være verdens største svømmebasseng

Ikke nok med dette

Ønsker du å svømme ute i det snødekte landskap? Da bør du dra til The Cambrian i Sveits. Her kan du få svømme i et oppvarmet utendørsbasseng i Alpene. Og i California i USA, på Pelican Hill, finner du bassenget som skal være verdens største runde basseng. Det strekker seg med en diameter på hele 41,5 meter.

På Huvafen Fushi, Maldivene, finner vi bassenget som ofte forveksles med en rullebane. Dette fordi det er veldig langt, og er opplyst av flere enn tusen små lys. Det er flere spesielle bassenger verden rundt, og du kan lese mer om noen av dem her.

Bilder av de spektakulære bassengene

Her finner du de omtalte hotellene:
Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao
Alila Villas Uluwatu
Alila Ubud
Paresa Resort
The Library
The St. Regis Lhasa Hotels
The Cambrian
Pelican Hill
Huvafen Fushi

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer