Med lue, fartsbriller og kjeledress cruiser du rundt i Stockholms skjærgård i 45 knops fart med blant annet RIB Sightseeings Anders Alvemur bak rattet. <i>Foto: Cecilie Leganger.</i>
Med lue, fartsbriller og kjeledress cruiser du rundt i Stockholms skjærgård i 45 knops fart med blant annet RIB Sightseeings Anders Alvemur bak rattet. Foto: Cecilie Leganger. Vis mer

Speedfreak i Stockholm

Glem treige turer og guider med paraply. Nå kan du dra på sightseeing og oppleve Stockholm med skinnlue, kjeledress og vernebriller i 45 knops fart.

Publisert
Sist oppdatert

På Skeppsbrokaia 102, ved siden av statuen av Gustav III, rett foran Slottet i Stockholm, kan du bli med på det arrangørene kaller sommarens häftigaste sightseeingtur. I nesten to timer suser du rundt i Stockholms indre skjærgård med gummibåt og 45 knops fart, helt ut til Vaxholm og tilbake, iført vernebriller, kjeledress og skinnlue på hodet.

Sightseeing i RIB

RIB-båtene er spesielt konstruerte farkoster med plastskrog og oppblåsbare pongtonger som demper sjøgangen, og båtene har gode sjøegenskaper selv i rufsevær og svært høy fart.

RIB står for <i>rigid inflatable boat.</i> <i>Foto: Cecilie Leganger.</i>
RIB står for rigid inflatable boat. Foto: Cecilie Leganger. Vis mer


- Ideen vår er å kombinere fartsopplevelse med den utrolig vakre skjærgården. Når man reiser rundt i skjærgården på denne måten får man se det beste av Stockholm fra sjøsiden, og man får seg en morsom og fartsfylt opplevelse, sier Jonas Leffler, markedsansvarlig for RIB Sightseeing, selskapet som driver gummibåtsightseeing fra havnen i den svenske hovedstaden.

Glem ikke brukerutstyret. <i>Foto: Cecilie Leganger.</i>
Glem ikke brukerutstyret. Foto: Cecilie Leganger. Vis mer


Speedguiding

- Selv om det blir mye vind og høy motorlyd, guider vi også litt underveis. Under båtturen får gjestene blant annet se Waxholms kastell, Djurgården, Fjäderholmarna, Vasamuseet, Gröna Lund og Prins Eugens Waldemarsudde, fortsetter Leffler.

 • RIB Sightseeing Centre
  Skeppsbrokaia 102
  Tlf: 0046 - 8 20 22 60
  Stockholm
 • Priser:
 • 273 norske kroner for voksne, 139 for barn. Billetter kan enten bookes på forhånd eller kjøpes ombord.
 • Tid: Turen tar opp mot to timer.
 • Sesong: 1. juni til 5. september.
 • Ekstern lenke:
  RIB Sightseeing

  Blir dette for raskt?

  For deg som syns du vil gå glipp av for mye av den vakre, svenske hovedstaden med denne formen for sightseeing, så finnes mer bedagelige alternativer. Turbåter frakter turister rundt på korte og lengre turer på stockholmske vannveier mot overkommelige summer.

 • Se våre bilder fra en sightseeingtur langs Stockholms sjøside

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer