Sparer halve prisen i fornøyelsespark

Familien kjøper sesongkort i Danmark, og sparer halve prisen.- Noe å tenke på for andre?

SAMME MORO FOR HALVE PRISEN: Med sesongkort fra BonBon Land kan du besøke Tusenfryd og Bø Sommarland så mye du vil - for mindre enn halve prisen av et norsk sesongkort.  Foto: Colourbox.com
SAMME MORO FOR HALVE PRISEN: Med sesongkort fra BonBon Land kan du besøke Tusenfryd og Bø Sommarland så mye du vil - for mindre enn halve prisen av et norsk sesongkort. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Familien på fire må betale 1.340 kroner for enkeltbilletter til alle (to voksne og to barn) på eksempelvis Tusenfryd, altså mer enn fire sesongkort i BonBon Land – som også gjelder på Tusenfryd.Denne DinSide-leseren vil gjerne tipse andre om en mulighet for å spare noen tusenlapper i fornøyelsespark-sesongen. Med sesongkort fra BonBon-Land i Danmark, kan du fremdeles besøke Tusenfryd og Bø Sommarland - helt gratis. Og det beste av alt: Du slipper unna med halve prisen.

Dette er hva DinSide-leseren skriver:

    "Hei. Vi er en småbarnsfamile med tre små barn, hvorav to må betele for parkinngang ved siden av to voksne. Vi hadde i år bestemt oss for todagers tur til Bø Sommarland, en dagstur til Tusenfryd, og BonBon Land i forbindelse med Danmarks-ferien. Vi regnet sammen hva det ville koste å kjøpe disse billettene enkeltvis på hvert sted (med dag 2-billett på Bø). Det kom vel på ca. 3.700 kr. Sjekket på sesongkort da dette
    også fungerte på alle tre parkene, dette kostet vel 695 kr stk., altså ca. 2.800 kroner. Dette ga en besparelse på ca 1.000 kroner. I og med at vi var i BonBon Land først, tok vi sesongkort herfra. Disse kostet ca. 330 norske kroner er stykk, altså totalt ca. 1.300 kroner. Altså det halve av prisen i Norge.... Noe å tenke på for andre???"

Personlig oppmøte

Vi kontaktet BonBon Land i Danmark for å høre om det er uproblematisk for nordmenn å kjøpe sesongkort hos dem.

- Man må til BonBon-Land og hente sitt sesongkort. Man kan ikke bare kjøpe over internett, man må fysisk til BonBon-Land og hente sitt sesongkort før man kan bruke sesongkortet i andre parker, sier salgs- og marketingsjef Peter Bak-Larsen hos BonBon Land til DinSide.

- Hva hvis man har sesongkort fra i fjor, kan man da fornye det over internett?

- Både ja og nei, man må likevel til BonBon Land og få klistremerke på sesongkortet, så man kan se om det er fornyet. Også her må man fysisk være i BonBon Land for å få klistremerke på sesongkortet, uten det kan man ikke komme inn i noen av de andre parkene, sier Bak-Larsen til DinSide.

Ubegrenset bruk

Det er ingen begrensning på bruk av sesongkortet, du kan altså bruke et sesongkort fra eksempelvis BonBon Land, Tusenfryd eller Bø Sommarland uhemmet og ubegrenset på kryss og tvers, uavhengig av i hvilken park sesongkortet er utstedt.

Det er familieparker i Parques Reunidos-kjeden som gir deg muligheten til å bruke sesongkort på tvers av parkene. Familie- og fornøyelsesparkene som inngår i samarbeidet er foruten norske Tusenfryd og Bø Sommarland, BonBon-Land i Danmark, Bobbejaanland i Belgia, Marineland i Frankrike, Mirabilandia i Italia, Zoo Aquarium, Parque Warner og Parque de Atracciones i Spania.

I tillegg gir de enkelte parkene ulike ekstrafordeler lokalt, for eksempel kan du få billigere kinobilletter hos den lokale kinoen, eller du kan få rabatter på ulike butikker. Med sesongkort får du gratis parkering hos de fleste fornøyelsesparkene.

Vær også oppmerksom på at du med sesongkort fra BonBon Land kan nyte godt av halv pris på inngangsbillettene til Legoland, Djurs Sommerland og Givskud Zoo - kjekt å vite på danmarksferien.

Planlegg smart

Dersom du planlegger å besøke flere familie- og fornøyelsesparker denne sesongen, er det muligheter for å spare noen tusenlapper ved å legge opp programmet litt smart.

Dersom besøket til BonBon Land planlegges som sesongens første familieparkbesøk, kan du altså slippe unna med halve prisen. Og det skal ikke mer enn to besøk til noen av de samarbeidende parkene til, før det lønner seg å kjøpe sesongkort fremfor enketbilletter i de ulike parkene.

Du sparer også parkeringsavgiftene, som gjerne er 50 kroner per besøk ved kjøp av enkeltbilletter. Og skal du til for eksempel Legoland, Djurs eller Givskud Zoo i tillegg, er det i alle fall penger å spare på å planlegge i forkant.

DinSide tester: Lenge leve Legoland

Her kan du se prisene og hva du kan spare:

Priser (Prisene er i norske kroner)
ParkKampanjepris sesongkortOrdinær pris sesongkortDagskort voksenDagskort barn
Tusenfryd695899365305
Bø Sommarland695899335280
BonBon Land310415227227
Prisene er innhentet fra parkenes nettsider 31. juli 2011. Alle prisene er i norske kroner, danske priser er omregnet til norske etter dagens kurs (100 DKK = 103,9 NOK). Dagskortprisene er de som gjelder pr 31. juli. Sesongkort er samme pris for voksne og barn.


Du sparer mer enn halve prisen

En familie på fire må betale 2.780 kroner dersom de kjøper fire sesongkort hos Tusenfryd eller Bø Sommarland. Fire sesongkort hos BonBon Land koster 1.240 norske kroner. Differansen er 1.540 kroner - du sparer altså mer enn halve prisen på å kjøpe sesongkortet i BonBon Land.

Det er altså muligheter for å spare over 1.500 kroner dersom du likevel hadde planlagt en reise til danske BonBon Land, og dette blir første stopp av flere fornøyelsesparkbesøk.

Familien på fire må betale 1.340 kroner for enkeltbilletter til alle (to voksne og to barn) på eksempelvis Tusenfryd, altså mer enn fire sesongkort i BonBon Land – som også gjelder på Tusenfryd.

Husk også at du med årskort fra BonBon Land kan spare halve prisen på inngangsbilletten til flere andre danske familieparker. Eksempelvis kutter du kostnadene fra 1.104 kroner til 552 norske kroner bare på inngangsbilletten til Legoland. Skal du betale dagsbilletter til BonBon Land og Legoland, kommer dette seg på 2.020 norske kroner, og kjøper du sesongkort på BonBon Land og halve prisen på Legoland, er totalprisen drøye 2.200 kroner. Her har du nesten tjent inn sesongkortet, allerede før du har kommet hjem til Norge og de norske parkene.

Artikkelen ble første gang publisert i april i år, og prisene sjekket på ny 31. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer