Spar tusenlapper på feriehotellet

Vi har sjekket prisene på 27 hoteller du kan bestille fra charterselskapene Saga, Ving og Star Tour. Lønner det seg å handle hos pakketuroperatørene, eller sparer du på å bestille hotellene på egen hånd?

Spar tusenlapper på feriehotellet

  1. 27 hoteller i pristest


Både Star Tour, Ving og Saga Solreiser tilbyr nå ren hotellbestilling via sine nettjenester. Altså kan du velge å benytte charterselskapenes hotellister til å finne rom for ferien, selv om du velger å ordne reisen selv.

Vi hjelper deg gjerne med å finne et hotell som passer nettopp for deg. Dermed vet du hva du får, og ikke minst - du får valuta for pengene.

Det skriver Ving på sine nettsider om sin hotellbestillingstjeneste. Og det kan være at de i mange tilfeller har sine ord i behold, men ikke ta for god fisk at hotellene du kan velge blant ikke finnes til lavere pris andre steder. Det viser vår pristest.

Pristest: Bestille charterhotell eller bestille på egen hånd?

Testresultater som spriker

West End i Nice ble billigst hos andre aktører enn charterselskapet.
West End i Nice ble billigst hos andre aktører enn charterselskapet. Vis mer


Ni av de 27 hotellene i testen ble billigst om vi bestilte via charterselskapene. I fire testtilfeller er prisen marginalt forskjellig, under 100 kroner i differanse den ene eller andre veien. På det meste sparer vi mer enn 3.700 kroner på å sjekke prisen hos andre aktører. Denne prisdifferansen gjelder et ukesopphold i Nice. Det kan også være store penger å spare på handel hos charteroperatøren. Til et resort i Thailand ville vi kommet drøye 2.000 kroner dårligere ut på å reise med velkjente Expedia.com fremfor å benytte tilbudet fra Star Tour.

Dessverre viser vår test at det ikke er noen regel for hva som er billigst. Er det viktig for deg å spare noen kroner, er det kun en metode som gjelder: Sjekk prisene flere steder før du bestiller, også hos charterselskapene.

Relativt få hoteller

En ting er prisen - en annen er utvalget av hoteller. Til storbyen London finner vi 12 hoteller hos Ving og Star Tour, 14 hos Saga Solreiser. Det er ikke så mange sammenlignet med hva man faktisk kan velge i i den britiske hovedstaden. Til et typisk charterreisemål og backpackerutgangspunkt som Santorini (Hellas), finner vi kun tre hoteller hos Ving og kun to hos Saga Solreiser. Star Tour har ikke slike typiske sol- og badereisemål på sine lister. De satser mer på byferie med enkelte unntak som Malta, Mauritius og Thailand.

For utvalgets skyld kan det derfor lønne seg å sjekke flere hotellreservasjonstjenester.

Det er også slik at enkelte hoteller vi finner hos charteroperatørene, spesielt i de rimeligste kategoriene, ikke er lette å finne hos andre reservasjonstjenester. Det kan være at det lønner seg å kontakte disse direkte på telefon, for å sjekke om det blir billigere. Det har ikke vi gjort i denne testen.

Prøv deg både på nett og telefon i jakten på de gunstigste prisene.

Pristest: Bestille charterhotell eller bestille på egen hånd?

South Sea Resort, Karon, ble billigst med charterselskapet.
South Sea Resort, Karon, ble billigst med charterselskapet. Vis mer


Trygghet

Som erfaren charterkunde har du kanskje fått med deg at du står sterkt ved problemer og forsinkelser. Pakketuristenes rettigheter er detaljert sikret gjennom pakkereiseloven, og du kan klage både til selskapet direkte (1. trinn) og til klagenemnda (om du ikke får gjennomslag hos selskapet for dine krav). Det innebærer et ganske solid rettsvern for deg som kunde. Men denne loven gjelder kun pakketurister - altså de som bestiller flere deler av en reise fra en og samme leverandør. Bestiller du kun hotell via charterselskapet har du ingen rettigheter gjennom pakkereiseloven, og må forholde deg likt med andre kunder som handler hotell på egen hånd. Men selvsagt kan du med noen større grad av sikkerhet vite at du forholder deg til en solid aktør med disse kjente selskapene, enn du kan vite ved å handle via mer ukjente bestillingstjenester i utlandet.

Bestiller du kun hotell er du heller ikke omfattet av reisegarantifondets ordninger i tilfelle selskapet går konkurs.

Flere pristester fra DinSide Reise.