Spar tusenlapper på familieferien

Vi sparer 4.620 kroner på å velge Ving fremfor Solia når neste sommers Kreta-ferie skal bestilles. Vi har sjekket prisene på familieferie sommeren 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange barnefamilier bestiller neste sommers charterferie allerede nå, for å være sikret bosted nøyaktig der de vil, og i nøyaktig de ukene de ønsker å reise.

Vi har sjekket prisene på charterferie sommeren 2008 for en familie på fire til Kreta, Mallorca og Tyrkia. Vi har ønsket oss barnevennlig bosted med barnebasseng og overnatting i leilighet med ett soverom og kjøkkenkrok med spiseplass.

Her er prisene på familieferien

Kreta

image: Spar tusenlapper på familieferien


Vi kan altså spare hele 4.620 kroner på å velge Ving fremfor Solia på vår toukers reise til Kreta i begynnelsen av august 2008. Hos Ving får vi bo på Eanthia Village Gerani på Chaniakysten for 19.360 kroner, mens Solia skal ha 23.980 kroner for vår familie på fire med overnatting på Golden Bay, Agii Apostoli - også på Chaniakysten. Begge bostedene er klassifisert med henholdsvis 3+ vinger og 3+ soler. Merk imidlertid at charterselskapenes klassifiseringer ikke tilsvarer et internasjonalt hotellklassifiseringssystem, og at det kan være noen avvik selskapene imellom på hva som fortjener tre eller fire soler, vinger, osv.

Mallorca

Mallorca er den av våre tre destinasjoner som i snitt ligger høyest i pris. Her er rimeligste alternativ 3.460 kroner billigere enn dyreste. Billigst er Ving Reiser, som vil ha 22.360 kroner for vår familieferie, mens Solia vil ha 25.820 kroner. Apollo har ikke lagt ut sine Mallorca-reiser for salg ennå, og kan derfor ikke sammenliknes her.

Familieferie

Hva er viktigst når charterferien skal bestilles? (Avsluttet)
Hotellbeliggenheten(48%)
Prisen(42%)
Hotellfasilitetene(11%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tyrkia

Tyrkia er det gjennomsnittlig rimeligste feriemålet for vår familie på fire, og det er også til denne destinasjonen vi sparer minst penger på å shoppe rundt. Mens den billigste reisen vi finner hos Apollo koster 17.858 kroner alt inkludert, koster en tilsvarende reise 19.570 kroner hos Star Tour.

Vi holder Solia litt utenfor i denne sammenlikningen, fordi vi hos dem kun får bestille alt inkludert - "all inclusive" - eller halvpensjon, så dermed ligger de naturlig nok høyere i pris. Differansen mellom den billigste av de billigste reisene til Tyrkia, og den dyreste av de billigste reisene, er 1.712 kroner.

Her er prisene

Kriteriene i testen

Vi har sjekket prisene hos Star Tour, Ving Reiser, Apollo og Solia, og ønsket avreise har vært begynnelsen av august 2008, slik at man har mulighet til å komme tilbake til skolestart. Familien vår består av to voksne og to barn på 2 og 4 år. Vi har valgt billigste bosted med innkvartering i 2-roms leilighet med kjøkkenkrok, og standard minst 3 stjerner, soler, vinger e.l. Vi har også satt krav til barnebasseng eller basseng med barneavdeling.