Spar tusenlapper på Alpeferien

De fleste charterturene for skiturister som vil til Alpene er nå solgt. Det er likevel ikke for sent. Vi viser deg mulighetene.

Tradisjon tro kjøper som regel nordmenn sin alpeferie lenge før jul for kommende sesong.

- Det er stor rift om de beste pakkene, og de selges fort. 80 prosent av årets reiser ble solgt før utgangen av november i fjor, forteller Pelle Nilsen, presstalsmann for STS Alpereiser og Sportreiser.

Det er fortsatt noen restplasser igjen hos de to store arrangørene av skireiser til Alpene. STS og Sportreiser er samme selskap, og Langley Travel er konkurrenten. Selv om du kan få gode dealer med å hoppe rett på en tur, har du på langt nær samme friheten til å velge.

Enkelt på egenhånd

Det har du derimot om du velger å organisere din tur på egenhånd. Vi satte sammen noen pakker som er gunstige for deg som fortsatt vil til Alpene. Det greieste er å begynne med flybilletten.

Det er fortsatt ikke for sent med en Alpetur.  Foto: Paul Morrison
Det er fortsatt ikke for sent med en Alpetur. Foto: Paul Morrison Vis mer


Både Norwegian, SAS og Lufthansa har mange ruter til flyplasser som ligger i nærhet av store alpedestinasjoner. Her er de viktigste:

München:

Litt lengre unna enn de andre, men fortsatt god forbindelse med Spesielt St. Anton og Saalbach.

Tog fra Munchen, eller leiebil er å anbefale da transfertiden er på rundt tre timer.

Skiområder: St. Anton, Saalbach.

Geneve:

Ligger i Sveits på grensen til Frankrike. Det tar rundt 1 1/2 time å kjøre til Chamonix.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiområder: Saas Fee, Zermatt, Cervinia, Champoluc, Chamonix, Val D'isere.

Salzburg:

Ligger i Østerrike. En av de mest sentrale flyplassene for aplereiser. Det tar sirka 1 time i bil til Bad Gastein. Tog er likevel ofte beste og billigste alternativ. Det finnes mange taxier og skibusser parate til å ta deg med fra flyplassen og dit du måtte ønske, men til en høyere pris.

Les vår skiguide til Colorado

Skiområder: Saalbach, Bad Gastein, Flachau, Schladming, Obertauern, Mayerhofen.

Innsbruck:

Ligger i Østerrike og er også veldig sentralt for mange gode anlegg.

Skiområder: St. Anton, Ischgl, Mayerhofen, Cortina, Madonna di Campiglio.

Zürich:

Ligger i Sveits og er et bra utgangspunkt for en del av de skiområdene som ikke blir dekket i like stor grad av charterselskapene.

Skiområder: Klosters, Wengen, Davos, St. Anton, St. Moritz

Tar vi utgangspunkt i at du/dere vil reise en uke på skiferie før påskerushet begynner, har vi plukket ut turer med datoer i slutten av mars. Her er noen pakker som burte duge for en skikkelig skiferie. Det er tatt hensyn til direkteruter i hvert enkelt forslag, selv om du også kan finne billige billetter med stopp underveis.

For den tradisjonelle alpeturist

Fly til Salzburg fra Oslo koster kun 869 kroner t/r med Norwegian. Velger du SAS, kommer billetten på 1.207 kroner. Tar du med egne ski koster det 200 kroner med Norwegian og 160 kroner med SAS i bagasjeutgift.

Dobbeltrom finner vi blant annet på Sanotel Bad Gastein for 7.620 kroner i seks netter. Et fint hotell i sentrum av byen, rett ved den kjente fossen. Prisen er med frokost.

Samlet pris per person: 4.879 kroner med egne ski.

I tilegg må du regne noen hundre kroner med taxi og tog hver vei til Bad Gastein. Du tar en taxi til Hauptbahnhof som ligger 15 min fra flyplassen, og tog videre til Bad Gastein. Mer info om dette finner du her.

Priser på skikort i Bad Gastein finner du hos skiinfo.no.

For løssnøhunden

Fly til Genève i Sveits. På datoene 22. til 31. mars fant vi flybilletter med Norwegian til 1.156 kroner. Fra flyplassen i Genève til Chamonix, tar det cirka en time i bil. Velger du buss, finner du relevant informasjon på denne websiden.

Det er kanskje ikke like viktig å få et fint hotell for deg som helst jager pudderet i bakken. Vi fant rom fra under 4.000 kroner for en uke på www.chamonixaccomodation.com. Her ligger det mange typer boliger ute til leie.

Samlet pris per person: cirka 3.500 kroner.

Informasjon om heiskort i Chamonix finner du her.

*Prisene er uten heiskort. Tilgjengelighet kan også variere - prisene er hentet 17. feb. 2009