Spar tusener på charterreisen

Skal du til sydeligere breddegrader i løpet av vinteren, bør du vurdere å legge reisen via Sverige. Vi fant prisforskjeller tilsvarende nesten 7.000 norske kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Det er billigere å reise til Gran Canaria via Sverige, enn fra Norge.
Det er billigere å reise til Gran Canaria via Sverige, enn fra Norge. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I går kunne du lese hvilke reisemål som er mest populære for solhungrige nordmenn i vinter. Nå har vi sjekket prisforskjellen mellom Norge og Sverige på reise og opphold til akkurat disse populære stedene.

To voksne, i to uker

Kanariøyene Lanzarote og Gran Canaria, Hurghada i Egypt og Thailand. Dette er de store reisemagnetene i vinter.

Vi har sammenlignet prisene hos norske Star Tour og norske Ving med prisene hos deres svenske søskenselskaper Fritidsresor og Ving. Vi har innhentet priser for to voksne, som ønsker seg en to ukers ferie. De svenske og norske prisene er for opphold på samme hotell, og i like rom. De norske prisene er for reise fra Oslo, mens de svenske er for reise fra Göteborg.

Spar nesten 7.000 kroner

Når alt er summert og omregnet til norske kroner, er det ingen tvil om at det kan lønne seg å kjøpe sydenreisen fra Sverige i vinter, selv om du får lengre vei til flyplassenI vår undersøkelse fant vi prisforskjeller tilsvarende opp til 6.879 norske kroner. Akkurat dette eksempelet er for to uker på Krabi Resort i Thailand, hvor norske Ving skal ha 25.390 kroner, mens svenske Ving nøyer seg med 22.800 svenske kroner – som omregnet til norske kroner tilsvarer 18.511 (med kurs per 7. september, hvor 100 SEK=81,19 NOK).

Norske Star Tour vs. det svenske søsterselskapet Fritidsresor er ikke mye dårligere, med en differanse tilsvarende 6.861 norske kroner for to uker på Blue Village Monte Felize på Gran Canaria – i Sveriges favør, selvsagt.

 • Her finner du hele listen med prisforskjellene
 • .

  Mest å spare i vinterferien

  I vår prisundersøkelse har vi innhentet priser for to perioder; de to første ukene i desember, samt to uker i forbindelse med skolenes vinterferie - som er i midten av februar. Selv om det er gode tusenlapper å spare på å reise fra Sverige både i desember og februar, finner vi de største besparelsene på reisene i vinterferien. Mens du på en reise til Gran Canaria kan spare 3.430 ved å reise fra Sverige i desember, kan du spare hele 6.861 kroner på å reise i februar. Mens det meste av prisgevinsten i desember skyldes kursforskjell på den norske og svenske kronen, er det forskjeller før vi har regnet om fra svenske til norske kroner, i vinterferien. Dette skyldes at svenskene ikke har samme feriemønster som nordmenn.

 • Når er det mest å spare? Priser og fakta finner du her.
 • Svenske ferieperioder

  Svenske Fritidsresor, som er Star Tours søskenselskap, kan ikke si noe om hvor mange nordmenn som reiser fra Sverige. De har heller ingen statistikk på hvilke avreiseflyplasser som er hyppigst frekventert av nordmenn, men kan si følgende:

  - En kvalifisert gjetning på avreiseflyplass for eventuelle norske kunder er først og fremst Göteborg, ettersom den ligger relativt nært den norske grensen. Og kanskje Stockholm, sier Informatør i Fritidsresor, Jim Johansson.

  Johansson sier videre at prisene i Sverige varierer etter tilbud og etterspørsel, som de gjør i Norge.

  - Svenskene reiser mer i feriene sine. Akkurat nå er det ganske rimelig å reise fra Sverige, mens prisene går opp når det blir større etterspørsel, som når de svenske skolene har fri eller svenskene har ferie – ettersom familier da kan komme seg av gårde på reise, sier Johansson.

  Som i Norge har svenske skoler fri i forbindelse med jul og nyttår, om sommeren og uken før og under påske. I tillegg har de høstferie i uke 44 og vinterferie i uke 7-10.

  Slik kommer du til Göteborg

  Det tar rundt fire timer med bil fra Oslo til Göteborg – og like lang tid med tog. Togreisen koster 329 kroner én vei for en voksen. Fly t/r Oslo-Göteborg koster fra 1.500 kroner per person (expedia.com).
  Det finnes flere svenske flyplasser som kan være aktuelle å reise fra, for eksempel Karlstad for de som bor på Østlandet, eller Sundsvall for de som bor i Trøndelag.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.