Den greske drømmen kan bli ekstra billig i sommer...
Den greske drømmen kan bli ekstra billig i sommer...Vis mer

Spar penger: Vent med å bestille Hellas-ferien!

Turoperatørene kjemper om Hellas-kundene! Nesten alle charteroperatørene har lagt opp til en sterk økning i antall sommerturer, og spesielt med økt antall flyseter til de greske øyene. Apollos inntreden på det norske markedet er forklaringen!

Selskapet Apollo har nylig kommet inn i det norske markedet. I utgangspunktet er de Hellas-spesialister. Konkurrentene vet at Apollo må lykkes med sin Hellas-satsning for å få et godt fotfeste i det norske markedet. Dette har gjort Hellas til kamparenaen for de store reiseaktørene. Alle vil ha de beste Hellas-tilbudene, Apollo skal ikke få fotfeste.

I bokseringen: Star Tour vs Apollo

Akkurat nå står den største kampen mellom Star Tour og Apollo. Apollo har fått frisk kapital fra sine nye eiere, Kuoni, og kjemper for å få større markedsandeler. De markedsfører seg fortsatt som den store Hellas-spesialisten, og har høye volumer i den greske skjærgården. Totalt ser de for seg en økning på 35 prosent i sommerprogrammet i forhold til i fjor!

Star dobler antall Hellas-reiser

Star Tour har doblet antallet Hellas-reiser i forhold til i fjor. 360.000 reiser har selskapet lagt inn i sommerprogrammet. Det er en økning på 20 prosent fra 1999. Men nå ser det altså ut til at dette er alt for ambisiøst. Veksten i trafikken blir antakeligvis ikke på 20 men på 11 prosent. Men Star har ikke redusert på antall Hellas-reiser!

I tillegg er både Ving, Saga, Gulliver og Lilleputt sterkt representert i den greske øyverdenen. Det er blitt stor overkapasitet!

Du vinner boksekampen!

Krigen mot Apollo gir overkapasitet som du kan nyte godt av i sommer.
Krigen mot Apollo gir overkapasitet som du kan nyte godt av i sommer. Vis mer

Den eneste som går seirende ut av denne kampen er du! Med mindre alle aktørene reduserer sitt volum til de greske øyer, har du under de rådende omstendigheter muligheten til å få en skikkelig billig Hellas-ferie til sommeren. Det er alt for mange tilgjengelige reiser til Hellas i forhold til antatt antall reisende!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kutter man antall flyseter nå? Neppe med det første!

Selvfølgelig kan operatørene nå begynne å kansellere flyavganger som følge av dårlig ”booking-inngang”, men det er ikke sannsynlig at det skjer med det første.
Star har fått en 757 ekstra å fylle fra sin eier Thompson. Der i gården går det heller ikke på skinner om dagen, så kravet til inntjening hos Star er høyt! Skulle vi få en sommer med dårlig vær, vet selskapene at flyene kan fylles til høye priser selv tett inntil avgang. Hvis etterspørselen, på grunn av værforholdene for eksempel, er høyere enn tilbudet, vil operatørene også få reisebyråene på nakken fordi de da vil tjene mindre penger…

Vent med bestillingen!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

De beste tilbudene får du altså om du venter en stund med å bestille reisen. Slik vi ser det, er det alt for mange Hellas-reiser på markedet i forhold til det antatte antall Hellas-turister som sitter klare her hjemme på berget. Jo nærmere du kommer tiden for flyavgang, jo mer svetter de salgsansvarlige hos operatørene, og jo lavere må de sette prisene for å unngå tomme flyseter…

Det eneste som kan berge situasjonen for reiseselskapene er at sommeren starter med regn, regn og atter regn. Men hvem vet det? TV2-Elin?

Følg prisene selv

Her hos DinSide Reise kan du selv sjekke prisnivået akkurat nå på vår Restplassoversikt.