Spar penger på fabrikkutsalg

BILLIG: Fra lefse i Lierne til designermote i Italia. Det meste kan kjøpes til rabattert pris på fabrikkutsalg. Vi viser vei til handlehimmelen.

Lavere priser - mer shopping?
Illustrasjonsfoto: Andreas Rentz/Getty Images og All Over Press Foto: Andreas Rentz/Getty Images og All Over Press Vis mer

Spar penger på fabrikkutsalg

  1. Utenlandske fabrikkutsalg


Det meste kan kjøpes på fabrikkutsalg, det væøre seg kaker og lefser på Lierne Bakeri i Nord-Trøndeliag, til designerklær og -sko i Italia og Frankrike. Eller hva med middagsserviser, jkjøkkenutstyr, ullklær og -tepper,

De fleste norske fabrikkutsalgene selger sine fullprisprodukter i fabrikkutsalget, men har også annensorteringsvarer/feilvarer som selges i utsalget til rabattert pris. Hva som finnes av annensorteringsvarer avhenger selvsagt av produksjonen og hva som ender opp som feilvarer til enhver tid.

I utlandet finner du store kjøpesentre med kun fabrikkutsalgsbutikker.

>> Klikk her for utenlandske utsalg

Fabrikkutsalg

Kan du tenke deg å handle fjorårsmodeller eller 2.sorteringsvarer på fabrikkutsalg, fremfor produkter til ordinær pris i butikken? (Avsluttet)
Ja, gjerne(95%) 1861
Kanskje(4%) 81
Nei, aldri(1%) 27
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Her er noen norske fabrukkutsalg:
Merk at dette ikke er en komplett liste, men kun et utvalg av hva som finnes av norske fabrikkutsalg.

Klær og tekstiler

Røros Tweed
Ullprodukter som tepper, sjal, puter etc. Kjent for sine ullpledd. Selger annensorteringsvarer på fabrikkutsalget som ligger på Røros, men merk at det er stengt på lørdager og i påskeferien.
Åpningstider: Mandag til fredag fra 8 til 15.15.
På nett: Røros Tweed

Devold
Kjent for ullundertøy, sokker og gensere. Du kan kjøpe feilvarer til rabattert pris på fabrikkutsalget, rabatten avhenger av feilen. Utsalget ligger i Langevåg cirka to mil fra Ålesund. Åpent i hverdagene i påsken, stengt på påskeaften.
Åpningstider: Mandag til onsdag, og fredag fra 10 til 16.30, torsdag fra 10 til 18 og lørdag fra 10 til 15.
På nett: Devold

Rauma ullvarefabrikk
Omfanget av rabatterte varer svinger mye fra uke til uke. Feilvarer som kan selges til rabattert pris her er eksempelvis utgåtte garnparti, eller større partier tilbudsgarn som fabrikken har kjøpt opp. Fabrikken og utsalget ligger på Veblungsnes ved Åndalsnes. Har åpent også i påsken.
Åpningstider: Mandag til fredag 9 til 17, lørdag 10 til 14.

Porselen, stentøy og glass

Potteriet Røros
Reproduksjon av trønderkeramikk fra 1800-tallet og nydesignet servise i blåleire. Fabrikkutsalget ligger på Røros, og her kan du kjøpe annensorteringsvarer. Holder stengt i åpsken, men har et ekstraordinært tredjesorteringssalg rett før påske, fra 4. til 12 april.
Åpningstider: Mandag til fredag fra 10 til 16 og lørdag fra 11 til 15.
På nett: Potteriet Røros

Magnor Glassverk
Her får du kjøpe en stor del av Magnors sortiment som andresorteringsvarer, til rabattert pris. Glassverket ligger på Magnor, tre mil fra Kongsvinger. I tillegg til å gjøre gode kjøp, har du også muligheten til å besøke glasshytten og se hvordan håndlaget glass blir til.
Åpningstider: Mandag til fredag fra 9 til 17, lørdag fra 9 til 15 og søndag fra 12 til 17.
På nett: Magnor Glassverk

Hadeland Glassverk
Hadeland Glassverk er mye mer enn kun en fabrikk og et utsalg; her satser man på opplevelser for hele familien Her er åtte butikker, inkludert et fabrikkutsalg som selger annensorteringsvarer. Holder stengt påskeaften og de øvrige røde påskedagene.
Åpningstider: Varierer med sesong. Vår/høst/jul gjelder disse tidene: Mandag til fredag fra 10 til 16.30, lørdag fra 10 til 16 og søndag fra 11 til 17.
På nett: Hadeland Glassverk

Annensorteringsbutikken på Hadeland Glassverk.
Foto: Hadeland Glassverk Foto: Hadeland Glassverk Vis mer


Porsgrunds Porselænsfabrikk
I likhet med Hadeland Glassverk, satser også Porsgrunds Porselænsfabrikk på opplevelser i tillegg til salg av produktene sine. I tillegg til fabrikkutsalg som selger annensorteringsvarer, er det flere andre butikker; kremmerbod, galleriavdeling etc. Du kan også få omvisning på fabrikken.
Åpningstider: Varierer med sesong, utvidede åpningstider om sommeren. For øvrig er det åpent mandag til onsdag, og fredag fra 10 til 17, torsdag fra 10 til 18 og lørdag fra 10 til 14.
På nett: Porsgrunds Porselænsfabrikk

Kjøkkenutstyr etc.

Brødrene Øyo
Knivfabrikk på Geilo, som selger økser, kjøkkenkniver,brekkjern og annet verktøy. Et utvalg annensorteringsvarer i fabrikkutsalget. Utsalget ligger på fabrikken, cirka to kilometer fra Geilo sentrum. Åpent hele året, også i påsken.
Åpningstider: Mandag til fredag fra 8 til 16, lørdag fra 10 til 14.
På nett: Brødrene Øyo

Brusletto
Lager sportskniver og finere fritidskniver. Har fabrikkutsalg på fabrikken, som ligger cirka to kilometer utenfor sentrum. Her kan du kjøpe andresorteringsvarer, i tillegg til å få et innblikk i Bruslettos historie og produksjon.
Åpningstider: Mandag til fredag fra 8 til 16 og lørdag fra 10 til 14.
På nett: Brusletto

Høyang-Polaris
Høyang-Polaris har fabrikk i Rygge i Østfold, men har fabrikkutsalg på fire steder i landet; i Moss, i Sandnes, i Dale og i Kristiansand. I tillegg til Høyang-Polaris-produkter, kan du også kjøpe B-varer av merkevarene Iittala, Arabia, Rörstrand, Hackman, Boda Nova og Höganäs Keramik, ettersom Høyang-Polaris (Iittala) er eneleverandør av disse produktene i Norge. Kjøkkenprodukter, serviser etc.
Åpningstider utsalg i Moss: Mandag til onsdag, og fredag fra 10 til 17, torsdag fra 10 til 19 og lørdag fra 10 til 15.
På nett: Høyang Polaris

Flere fabrikkutsalg:
Spar tusener på fabrikkutsalg

Kilde: Fabrikkene selv og Fabrikkutsalg.no