Spar penger – kjøp billetten utenlands

Fly med SAS til New York fra Oslo og betal 10.986, reis med samme selskap fra Amsterdam og betal 3.700 kroner. Kjøper du flybilletten i utlandet sparer du tusenlapper.

SAS-billetten til New York kjøper du billigst i Amsterdam. Prisdifferansen er på hele 7.286 kroner. Også British Airways beste tilbud fant vi Amsterdam. KLMs rimeligste billett fant vi derimot i London. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi ringte KLMs, SAS` og British Airways` salgskontorer i Amsterdam, London og Oslo og spurte etter beste pris på flybillett til New York på en bestemt dato. Vi valgte utreise den 14. september og retur 20. september. Konklusjonen er entydig: Det er mye billigere å kjøpe billetten i Amsterdam.

Billigst fra Amsterdam

Vi undersøkte billettpriser med utreise den 14. september og retur seks dager senere, altså den 20. september. Både SAS og British Airways tilbyr beste pris med utreise fra Amsterdam. British Airways flybillett fra Amsterdam til New York på ønsket dato koster 3.360 kroner, mens den billigste billetten på ønsket dato fra Oslo koster hele 10.586 kroner. Med SAS tur-retur Amsterdam New York, koster reisen 3.700 kroner. SAS-billetten fra Oslo koster derimot 10.986 kroner. Ironisk nok fant vi den billigste KLM-billetten i London.

 • Se prisene i denne artikkelen.
 • Konkurranse

  - Markedssituasjonen er annerledes i Nederland enn i Norge. Etterspørselen er større og følgelig er kapasiteten større, sier Kate Thornton, leder i British Airways Norge.

  Thornton mener likevel at billettene fra Amsterdam ikke dyrere enn de fra Oslo.

  - Prisforskjellen har sammenheng med at de billigste billettene er utsolgt denne dagen, hevder Thornton.

  SAS og KLM viser også til konkurranse- og markedssituasjon.

  - Grunnen til at billetten fra Oslo er dobbelt så høy som billetten fra London, er at nok at det ikke er tilgjengelige seter igjen, sier Ørjan Heradstveit, informasjonskonsulent i Braathens.

  Braathens har gjennom sitt samarbeid med KLM informasjonsansvar for KLM i Norge.

  -- Men at det ikke er mange seter igjen har vel noe å gjøre med markedet?

  - Ja, det kan man nok si, sier Heradstveit.

  - Vi snakker om vidt forskjellige markeder, sier SAS´ informasjonskonsulent, Trine Løvberg, til DinSide Reise.

  Løvberg understreker at spesielle kampanjepriser i de enkelte landene kan slå skjevt ut ved denne typen tester.

 • Flyselskapet skylder på markedssituasjonen her hjemme i det de skrur opp prisene – mer om dette i DinSide Reises kommentar.
 • Hva koster omveien?

  For å kunne benytte deg av de gode tilbudene fra Amsterdam og London må du kunne reise fra disse byene. Vi søkte derfor etter gode tilbud på tilslutningsbilletter til disse byene en dag i forkant av flyreisen til New York. Tilbakereisen ble lagt dagen etter overfarten fra New York, altså den 21. september. Etter en rask leterunde hos reisebyråene fant vi et akseptabelt tilbud hos nettbyrået Reisefeber.no. De tilbød flyreisen tur retur Oslo Amsterdam til 2.065 kroner med avgang fra Sandefjord Torp Lufthavn. Til London valgte vi Ryanairs tilbud på 969 kroner. Selv med ekstrautlegg til tilslutningsbillettene er det penger å spare på å reise fra de europeiske hovedstedene.

 • Se totalprisene her.
 • Og hvem vet? Kanskje vil svippturen om Amsterdam eller London gir New York-turen en merverdi i form av ekstra ferieopplevelse?

  Ved å benytte deg av flyselskapenes stadig pågående kampanjer kan du få svært gunstige tilbud – les mer om dette i forrige ukes reisekupp.

  Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.