Spar 9.000 på rett billett

I denne ukens pristest finner vi den billigste flyreisen til Roma. Nettreisebyråene leder an i kampen om å kunne gi de beste prisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
En av de mange malerne som lar seg inspirere av Tiberen.
En av de mange malerne som lar seg inspirere av Tiberen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I vår nye serie "Billigst til..." avgjør leserne hvilke byer som skal testes. Roma fikk desidert flest stemmer i siste ukes avstemning. Tidligere har vi pristestet New York, London og Barcelona. Ønsker du å være med å bestemme hvor testreisen går neste uke, kan du avgi stemme lengre ned på siden.

Forutsetningene

Vi spurte reisebyråer, nettbyråer og flyselskaper etter deres beste tilbud på flybillett til Roma fredag 22. februar. Returdagen ble satt tre dager senere, søndag den 25. februar. Det ble lagt vekt på at den reisende, en voksen person, var villig til å reise på et hvilket som helst tidspunkt på døgnet både på av- og returreisedagen.

Studentlivets glade dager

Student, pris deg lykkelig! Med Kilroy studentpris kommer du deg til Roma med KLM for 3.200 kr. Kilroy stikker av med seieren i denne ukens pristest. For å få denne prisen, må du være ungdom under 26 år eller student under 33 år. Differansen fra Kilroys ungdomspris til den dyreste Roma-billetten, er voksen. VIA Flyspesialisten kom opp med en flybillett på 12.220 kroner.

- Vi ligger ikke i lavprissegmentet, sier Jonny Røstadstuen, reisebyråleder i VIA Flyspesialisten til DinSide.

- Prisene kan variere, men vi satser hovedsakelig på forretningsreisende som foretrekker stor fleksibilitet fremfor lav pris, forklarer Røstadstuen videre.

Tilbudene på flybilletter til Roma finner du her.

Godt på nett

Nettreisebyråene har hevdet seg i priskonkurransen i de siste ukers pristester. Riktignok måtte Mrjet.no gi fra seg førsteprisen i klassen "best på pris" fra forrige uke, men i kampen om de beste Roma-tilbudene kom et annet nettreisebyrå, Gotogate, på andreplass. Også mellom nettbyråene svinger prisene; Gotogate.no kunne tilby flybillett til Roma hele 973 kroner billigere enn Zolong.no. Reisebyrået Bennett BTI har i alle rundene i pristestene, ligget flere hundrelapper over nettbyråene.

- Vi har høyere distribusjonskostnader enn nettbyråene. Bennett satser på å være der folk er, mens nettbyråene satser kun på dem med PC, sier en representant i Bennett som ikke vil ha navnet sitt publisert.

Hun sier videre at hun ikke forstår hvordan nettbyråene kan prise flybillettene så lavt.

- Det er klart at nettbyråene vil bli tøffe konkurrenter, men vi håper at den ekstra servicen vi gir kundene våre, vil være avgjørende, sier Bennett-representanten.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.