Star Tour tar sjansen og starter opp med direktecharter til Florida igjen.
Star Tour tar sjansen og starter opp med direktecharter til Florida igjen. Vis mer

Spar 2.300 på Florida-reisen

Både Ving, Saga og Star har prøvd seg med direktecharter til Florida de siste årene. Ving og Saga gav opp etter en tid med tomme fly og store tap . Star flyr i vinter med rutefly, men til sommeren prøver de seg igjen med direktecharter.

Publisert

Mange drømmer om en reise til landet hvor alt er stort – og i særdeleshet til Florida. Skal du til Disneyworld eller på cruise i Karibia er dette det beste utgangspunktet. En av vår observante lesere har helt riktig fått med seg at det har blitt dyrere å reise til Florida de siste årene etter at charteroperatørenes direktecharteruter ble kuttet grunnet manglende inntjening.

Leserbrevet

Jeg har alltid hatt en drøm om å oppleve Florida, amerikanernes eget favorittreisemål nr 1. Jeg vil se storbyen Miami, Orlandos parker og ha noen behagelige dager i Fort Lauderdale/Clearwater Beach/Fort Meyers Beach. Tidligere arrangerte alle store charteroperatører egne reiser med direktefly fra Oslo. I dag ser jeg at bare Star Tour har reiser til Florida for nordmenn. Reisene skjer med rutefly via London - noe som koster - mange tusen ekstra faktisk! Vurderer å reise til Arlanda for å reise videre med Ving Sverige/Fritidsresors eget charterfly. Hva lønner seg egentlig?

Charter til Fort Lauderdale

Det blir forandringer! Star Tour vil til sommeren, som eneste norske charteroperatør, fly med Britannias Boeing-767 fra Gardermoen til Florida. Floridaflyet, som deles med i Ving Sverige, hører til i Star Tours egen flypark.

Flygningen med Britannia fra Gardermoen er en såkalt trekantflygning som går fra Oslo Lufthavn Gardermoen, mellomlander på Arlanda for å ta med svenske gjester før maskinen fortsetter til Fort Lauderdale i Florida. På turen hjem går flyet først til Gardermoen før det fortsetter til Arlanda. Flygningene går hver 14. dag i perioden 9/5-16/10.

Charterprisene

Star kan tilby deg pakketurer med fly og hotell i 14 dager til sommeren fra 7795,- (avreise den 9/5 og 23/5). For denne prisen får du altså både fly og hotell i 14 dager. Prisen gjelder for Solkuppet som er et uspesifisert boalternativ. Ønsker du kun fly med Star fra Oslo koster dette fra 5895,-.

Om bord har du mulighet til å oppgradere deg fra turistklasse til Britannia Premium Class hvor du får ekstra beinplass, 10 kilo ekstra bagasje, bedre middag, gratis drikke samt en buffé på Gardermoen før avreise. Ønsker du å reise på første klasse betaler du 1950,- ekstra for dette. Ønsker du ikke all luksusen rundt, kan du bestille Britannia Extra hvor du får ekstra plass til beina. Dette koster deg 650 kroner ekstra.

Spar tusenvis av kroner ved å reise fra Sverige!

Prisansvarlig for Ving Sverige, Eva Lilja, kan fortelle at de vil selge kun fly, en såkalt YOYO fra kun 3.500 kroner! Med andre ord sparer du rundt 2.400 kroner ved å reise fra Arlanda utenfor Stockholm med svenske Ving, på samme fly som kommer fra Gardermoen. Ving har ikke lagt ut noen Sjansebillett (uspesifisert), men kan tilby spesifiserte bosteder i to uker inkludert fly fra 7.900 kroner. Skal du ha spesifisert bosted med Star fra Oslo koster dette deg fra 8195,-. Med andre ord er det ikke mye å spare hvis du skal ha bosted med på kjøpet.

Rutefly

Miami ligger kun 35 kilometer fra Fort Lauderdale). SAS opplyser at den billigste billetten hit i deres sommerprogram vil koste fra 8180,- med avreise på en av hverdagene. Skal du fly med SAS eller noen av de andre ruteflyselskapene må du dessuten belage deg på minst ett flybytte på veien over. Vil du reise i weekend koster reisene 200 kroner ekstra hver vei i forhold til denne prisen med SAS.

Ønsker du kun fly til Florida fra Oslo kan du altså spare opptil 2.300 kroner på å velge charterflyet fremfor SAS. Uansett vil det bli dyrere dersom du skal bestille 14-dagers overnatting på hotell på egen hånd i tillegg til ruteflybilletten fremfor å bestille en pakketur. Ulempen er selvfølgelig at charterflyet er mye mindre fleksibelt i forhold til når du vil reise og hvor lenge du vil være borte. Det finnes selvfølgelig flere aktører enn SAS på banen, men ingen har lagt ut sommerprisene sine enda.

Det vil helt sikkert også dukke opp kampanjetilbud ettersom sommeren nærmer seg – så du skal definitivt følge med på prisbildet hos de forskjellige flyselskapene.

Cruise avgjørende for satsning

Markedssjef Heidi Jondalen i Star Tour forteller at de ønsker å selge rundt 100 flyseter hver 14. dag på Britannia-flyet. Hun forteller at Star Tour har tro på salget selv om det de siste årene har vært vanskelig å fylle flyene til tilfredsstillende priser for selskapet.

- I fjor så vi en liten økning i salget av billetter til Florida. Vi har dessuten stor tro på våre cruisepakker i Karibia foran neste sommer. Det at vi nå er alene om å selge pakketurer til Florida fra Norge, burde øke våre sjanser for å lykkes, forteller Jondalen.

Hva lønner seg?

Skal du til Florida til sommeren og ønsker å betale så lite som mulig for fly og hotell, vil det garantert lønne seg å fly charter. Ønsker du kun flysete til sommeren, bør du reise fra Sverige hvis du kommer deg dit på billigst mulig måte. Skal du ha bosted inkludert i prisen er det billigere å reise fra Oslo, så lenge du kan reise på en av charteravgangene. Siden flyet kun går hver 14. dag er du bundet opp til spesielle avreisedatoer og reiselengder. Det er også vanskeligere å endre charterbilletter enn ordinære ruteflybilletter. Viser det seg at Star Tour skulle få problemer med å fylle opp flysetene sine fra Gardermoen vil det hele selvfølgelig kunne bli mye billigere. Vi garanterer at vi kommer til å følge prisene med argusøyne i våre restplassoversikter ettersom sesongen nærmer seg.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer