Spar 1.600 kroner per natt!

Betal 2.395 kroner for et dobbeltrom ved Gardermoen per natt, eller kun 795 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har sjekket prisene på overnatting rundt Oslo Lufthavn Gardermoen, og har funnet store prisforskjeller. 1.600 kroner per natt i prisforskjell, er ikke småpenger for de fleste av oss. Dette er gevinst rett i lomma. I tillegg slipper du unna med billigere parkering.

Det du må ofre i dette spesifikke tilfellet, er nærhet til terminalbygget. Den dyreste aktøren i akkurat dette tilfellet, som er overnattingspris for dobbeltrom i ukedag, er Radisson SAS Airport Hotel som ligger vegg i vegg med flyplassen. Billigste alternativ er Gardermoen Hotel Bed&Breakfast, som ligger tre kilometer unna. Derfra tar det 7 minutter med bil, og du kan hentes og bringes hele døgnet, etter behov. Parkering ved Gardermoen Hotel Bed&Breakfast koster 195 kroner per uke.

Spar 1.600 kroner per natt!

  1. Her er prisene


Dersom du skal være borte i to uker, summerer hotellovernatting, transport til og fra flyplassen og parkering i to uker, seg til 1.365 kroner for to personer. To ukers parkering på rimeligste måte ved flyplassen koster 540 kroner. Med overnatting i dobbeltrom og parkering, blir dette en kostnad på 2.935 kroner. Differansen når alle utgiftene er tatt med, er altså 1.570 kroner. Ganske sikkert et rikt tillegg til reisekassen for mange.

HER ER PRISENE

Vi har innhentet priser på overnatting ved Gardermoen for to voksne i dobbeltrom, og for en familie på fire i familierom eller i dobbeltrom med ekstrasenger. Mange hoteller har prisforskjeller i helg og ukedag, og noen har uttalt problemer med å oppgi standardpriser fordi prisen avhenger av tilbud og etterspørsel. I disse tilfellene har vi oppgitt fra-priser i tabellen, og til-priser i fotnotefeltet nederst i tabellen.

Vi har innhentet priser fra til sammen ni overnattingsbedrifter rundt hovedflyplassen. Gå hit for alle prisene. Her kan du se billigste og dyreste i hver kategori:

Billigst/dyrest for dobbeltrom på ukedag:
BILLIGST: Gardermoen Hotel Bed&Breakfast - 795 kroner
DYREST: Radisson SAS Airport Hotel - 2.395 kroner
Differanse å spare: 1.600 kroner

Billigst/dyrest for dobbeltrom i helg:
BILLIGST: Gardermoen Hotel Bed&Breakfast - 795 kroner
DYREST: Radisson SAS Airport Hotel - 1.395 kroner
Differanse å spare: 600 kroner

Billigst/dyrest for familierom på ukedag:
BILLIGST: Gardermoen Gjestegård - 1.176 kroner
DYREST: Radisson SAS Airport Hotel - 2.345 kroner
Differanse å spare: 1.169 kroner

Billigst/dyrest for familierom i helg:
BILLIGST: Gardermoen Gjestegård - 1.176 kroner
DYREST: Clarion Hotel Oslo Airport og Quality Airport Hotel Gardermoen - 1.715 kroner
Differanse å spare: 539 kroner

Ta med dette i vurderingen

Andre forhold du kan vurdere når du velger overnatting ved hovedflyplassen, er avstand til flyplassen og hyppighet/kostnader knyttet til skyttelbuss, avstand til langtidsparkering og priser på denne, og mulighet for tidligfrokost om du skal med en tidlig flyavgang. Husk også at noen hoteller har avtaler med andre selskaper og transportører, som gir spesialpriser. Flere av overnattingsstedene har for eksempel en charterreisepris, som gir gunstig pris på overnatting og parkering. Mer om dette kan du finne i opplysningene om de forskjellige overnattingsalternativene under.

HER ER PRISENE

Her er overnattingsmulighetene rundt Gardermoen:

Radisson SAS Airport Hotel Oslo

Hotellet 100 meter fra terminalbygget har 503 rom i forskjellige størrelser og standarder. Suiter og businessklasserom, standardrom og familierom. På standardrommet er det plass til én eller to voksne, samt ett barn inntil to år i barneseng. Er du ute etter familierom, kan du velge standard familierom med køyeseng og kapasitet til fire eller fem personer, dersom én er under to år og sover i samme seng som de voksne. Som familierom kan man også velge junior suite, med sengeplasser for mellom fire og seks personer. Skal du reise tidlig, før frokostsalen åpner, har hotellet et tilbud av "ta med på veien"-produkter i resepsjonen. De har ekspressutsjekk for deg med dårlig tid, men da må du registrere det når du sjekker inn, og du kan beholde rommet til kl. 15 om du behøver det, bare du informerer resepsjonen.

Adresse: Hotellvegen, 2061 Gardermoen
På nett: radissonsas.com

image: Spar 1.600 kroner per natt!


Norlandia Oslo Airport Hotel

Hotellet ligger på Sør-Gardermoen, 3 kilometer fra lufthavnen. Det går skyttelbuss i regi av Nettbuss mellom lufthavnen og hotellet. Bussen går med 20 minutters intervaller, med første avgang fra hotellet kl. 04.10 og siste avgang fra OSL 00.04. Bussen går via Gardermoen Parkering, og har du parkert der, får du bussbilletten inkludert i parkeringsavgiften. Ellers koster voksen enkeltbillett 50 kroner, og barn er gratis. Det er 2 minutter med skyttelbuss fra Gardermoen Parkering til hotellet, og 6 minutter fra hotellet til OSL.

Hotellet har 153 rom, både standard dobbeltrom, familierom og forretningsrom. Parkering på Gardermoen Parkering koster 360 kroner for en uke og 580 kroner for to uker. Hotellet har frokostservering fra kl. 05 for de som har tidlig avreise. Har spesialpris for charterreisende, som betaler 870 kroner for dobbeltrom inkludert frokost og 100 kroner per ekstraseng. Maks fire personer på rommet. Tilbudet gjelder ved fremvisning av charterbillett.

Les også vår pristest av flyplassparkering på Østlandet, i denne artikkelen.

Adresse: Sør-Gardermoen, 2060 Gardermoen
På nett: norlandia.no

Clarion Hotel Oslo Airport

Hotellet ligger på Sør-Gardermoen, 4 kilometer fra lufthavnen. Nettbuss kjører skyttelbuss mellom hotellet og lufthavnen, og turen tar 7 minutter. Første avgang fra hotellet går 04.30 om morgenen, og siste avgang fra flyplassen går kl. 23.57. Bussturen koster 50 kroner for voksen og gratis for barn opptil 16 år, i følge med voksne.

Hotellet har 360 rom, og alle overnattingsgjester har gratis adgang til det 1.700 kvadratmeter store badelandet på hotellet. Det er forskjellige romtyper, blant annet dobbeltrom og familierom. Familierommet er med ekstra soveplass på sofa, og er beregnet for fire personer eller også fem dersom en er et lite barn. Hotellet har spesielle charterpakker med overnatting og parkering inkludert i prisen. For 2007 er prisene 1.060 kroner for dobbeltrom i en uke med parkering på hotellet inkludert, og 1.480 kroner for familierom for fire med parkering inkludert. Det serveres tidligfrokost fra klokken 04.

Dette hotellet ligger like ved Dalen Parkering, som har skyttebusskjøring til OSL etter behov, og ved hjemkomst blir du hentet ved å ringe henteservice. Skyttelbussen er gratis. En uke på Dalen Parkering koster 360 kroner, to uker koster 560 kroner. Reiser du med en av samarbeidspartene, kan du parkere i en uke for 300 kroner eller i to uker for 480 kroner.

Adresse: Sør-Gardermoen, 2060 Gardermoen
På nett: choicehotels.no

image: Spar 1.600 kroner per natt!


Thon Hotel Gardermoen

Thon-hotellet på Gardermoen ønsker å være lavprisalternativet til flyplasshotellene. Det ligger 6 kilometer unna hovedflyplassen, og er ganske fersk i faget; det åpnet for akkurat ett år siden 1. november. Her er det 260 rom, stort sett standard dobbeltrom, også med muligheter for familierom med køyeseng - og da maks fire personer per rom (eller et ekstra småbarn). Her serveres det ikke tidligfrokost, men den ordinære frokostserveringen er fra klokken 06 til 10. Du kan velge å kjøpe rom uten frokost, da koster det 795 kroner for dobbeltrom mot 895 kroner med frokost inkludert. Travle gjester kan sjekke inn og ut på automater, som er et tilbud i tillegg til betjent resepsjon.

Det tar ti minutter med skyttelbuss fra hotellet til OSL, og den koster 50 kroner for voksne, er gratis for barn i følge med voksne. Bussen går med 15 minutters intervaller i rushtiden og 30 minutters intervaller i perioder på dagen med mindre etterspørsel. Første buss fra hotellet går 04.40 og siste buss fra flyplassen til hotellet går 00.50.

Du kan parkere på tilliggende parkeringsplass (også langtidsparkering), drevet av Time Parkering. Her koster det 200 kroner uka.

Adresse: Balder Alle 22, 2050 Jessheim
På nett: thonhotels.no

image: Spar 1.600 kroner per natt!


Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Gardermoen er Thons budsjettalternativ, mens det nyåpnede Thon Hotel Oslo Airport er et konferanse- og forretningshotell. Begge hotellene har adresse Balder Alle, og ligger altså 6 kilometer fra OSL. Forretningshotellet åpnet dørene 1. oktober 2007, og kan tilby 292 rom, inkludert suiter og juniorsuiter. En familie kan bo på to "connection-rom" med dør i mellom, eller det er mulig å bruke sofa som ekstraseng. Det koster 200 kroner ekstra på dobbeltromprisen, for barn på rommet. Maks fire personer på ett dobbeltrom.

Skyttelbuss som for ovennevnte tjeneste hos Thon Hotel Gardermoen.

Adresse: Balder Alle 2, 2065 Gardermoen
På nett: thonhotels.no

image: Spar 1.600 kroner per natt!


Rica Hotel Gardermoen

Rica-hotellet ligger 6 kilometer fra hovedflyplassen, og du tar samme skyttelbuss med Nettbuss til dette hotellet, som til Thon-hotellene og Quality-hotellet. Prisen er den samme; 50 kroner for voksne og gratis for barn. Med skyttelbussen tar det 15 minutter fra hotellet til flyplassen, og 10 minutter fra flyplassen til hotellet. Første avgang fra hotellet går 04.35, mens siste avgang fra flyplassen er 00.50.

Hotellet har både enkeltrom, dobbeltrom og familierom med plass til fire personer. Du kan parkere på hotellets parkeringsplass for 200 kroner uka.

Adresse: Gardermoen Næringspark, 2050 Jessheim
På nett: rica.no

image: Spar 1.600 kroner per natt!


Quality Airport Hotel Gardermoen

Quality-hotellet ligger 6 kilometer fra hovedflyplassen, og er forbundet med OSL med skyttelbuss. Det er samme skyttelbuss som kjører til dette hotellet, som til Thon-hotellene og Rica-hotellet nevn overfor. Første avgang fra Quality er kl. 04.32, og siste avgang fra OSL er 00.50. Prisen er selvsagt den samme: 50 kroner for voksne og gratis for barn i følge med voksne. Bussen bruker 18 minutter fra hotellet til flyplassen, og 7 minutter fra OSL til hotellet. Det er forskjell i tid brukt til og fra flyplassen, fordi hotellet er første stoppested på vei fra flyplassen, men også første hotell på hotellrunden på vei til Gardermoen, dermed må passasjerene fra Quality være med innom Thon-hotellene og Rica-hotellet før turen går til OSL.

Dobbeltrom med muligheter for ekstra oppredning, med plass til inntil to voksne og fire barn. Frokost serveres fra kl. 06.30, og tidligfrokost fra kl. 04.00. Frokost er inkludert i prisen.

Ingen langtidsparkering på eller direkte ved hotellet, da må du parkere på en av de andre flyplassparkeringene i området.

Adresse: Jessheim nord, 2050 Jessheim
På nett: choicehotels.no

image: Spar 1.600 kroner per natt!


Gardermoen Gjestegård

Gjestegården ligger 4 minutter fra flyplassen, og er forbundet med OSL med skyttelbuss. Dette er den samme skyttelbussen som går til Dalen Parkering, som er en av langtidsparkeringsplassene knyttet til OSL. Skyttelbussen bruker rundt fire minutter på turen til og fra flyplassen, og er gratis for p-plassens kunder. Fra Dalen parkering til hotellet er det 2-3 minutter med bil. Parkering på Dalen Parkering koster 360 kroner per uke, eller 560 kroner for to uker. Fra januar kan du også parkere under tak på gjestegården; dette koster 550 kroner per uke eller 980 kroner for to uker. Det går skyttelbuss mellom hotellet og flyplassen hele døgnet, etter behov.

Gardermoen Gjestegård har forskjellige romtyper; både standard dobbeltrom, twinrom, familierom med plass til fire og økonomirom for én eller to.

Det serveres tidligfrokost fra klokken 04.30. Frokost er inkludert i prisen.

Adresse: Gardermoveien, Gardermoen vest, 2061 Gardermoen
På nett: gg-gardermoen.no

image: Spar 1.600 kroner per natt!


Gardermoen Hotel Bed&Breakfast

3 kilometer og 7 minutter fra Gardermoen, forbundet med hovedflyplassen med personlig skyttelservice. Du blir hentet og brakt til og fra flyplassen etter avtale med hotellet, når som helst på døgnet. Hente/bringetjenesten koster 45 kroner for voksne og 25 kroner for barn 2-18 år, per tur. Frokost er inkludert i prisen, og den kan serveres så tidlig som behovet er. Det serveres middag og småretter hele døgnet. Har enkeltrom, dobbeltrom og fleksirom, med muligheter for ekstrasenger etter behov. Hotellet har både rom med eget bad, og rom som benytter felles dusj og toalett.

Du kan langtidsparkere ved hotellet, dette koster 195 kroner per uke.

Adresse: Hasselveien 1, 2030 Nannestad
På nett: gardermoenbb.no

HER ER PRISENELyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!