Spanske flyproblemer

Passasjerene på et spansk fly fikk søndag en forholdsvis ubehagelig melding av piloten.

En pilot i det spanske lavprisflyselskapet Vueling Airlines meddelte over intercomen at passasjerene ikke måtte bry seg om at store deler av flysetene var teipet over. Dette var bare et lite sikkerhetsproblem som de ikke trengte å tenke på, melder Reuters.

Det var på søndag at det spanske flyet lettet med 32 av seteradene sperret med teip slik at ingen kunne sitte der. Beskjeden fra flykapteinen falt riktignok ikke i god smak hos passasjerene som allerede var på flyet, og som selvsagt lurte på hva slags sikkerhetsproblemer flyet de satt i faktisk hadde.

I følge en journalist fra den spanske avisen El Mundo som var til stede, hadde kapteinen sagt over intercomen at "vi vil ikke ha muligheten til å kunne bruke den delen av flyet ettersom vi har et sikkerhetsproblem. Ta det helt med ro, det er kun et sikkerhetsproblem."

De nervøse passasjerene forsøkte å ta bilder av flysetene, men besetningen stoppet dem i å gjøre dette ettersom det visstnok ikke var lov i henhold til selskapets regler.

I ettertid har det kommet frem at sikkerhetsproblemene gjaldt en dør i det aktuelle området som ikke ville åpne seg skikkelig. Under en eventuell evakuering ville denne døren ikke fungert som nødutgang. Derfor sperret man av den delen av flyet som i et slikt tilfellet ville være nødt til å bruke denne nødutgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen