Spansk møkkaservice

Mye fint å handle i Spania, men det er ikke alltid ekspeditørene virker like glade for å se deg.
Mye fint å handle i Spania, men det er ikke alltid ekspeditørene virker like glade for å se deg. Vis mer


I den britiske undersøkelsen nevnt i hovedartikkelen, fikk heller ikke spanjolene særlig godt skussmål hva høflighet angår. Likevel valfarter resten av Europa til landet for å slange seg på strendene. Men britene har kanskje rett i sin oppfatning.

Merkelig mange har fortalt om elendig kundeservice i spanske klesbutikker. Sure spanske ekspeditører som ikke snakker engelsk (for så vidt greit, det), og som ikke løfter en finger for å hjelpe deg med noe som helst står og henger mens de drømmer om å være et helt annet sted. Ute i sola, for eksempel. Forståelig nok, men en jobb er en jobb.

Usynlig kunde

Journalisten skjønte bedre hva de klagende mente etter denne drøye opplevelsen fra en klesbutikk i den trendy bydelen Chueca i Madrid:

Jenta bak disken står og prater i mobiltelefonen. Jeg er klar til å betale, og sirkler litt rundt stativene som står nærmest disken, og venter på at hun skal avslutte samtalen. Ser ikke ut som om det skal skje før arbeidsdagen er over, gitt. Jeg våger meg bort med plagget jeg skal kjøpe, og jenta ekspederer meg mens hun fortsetter å prate med venninnen på telefonen. Hun ser ikke opp på meg én eneste gang. Buksen brettes sammen, jeg drar kortet - og så skjer det ingenting. Buksen blir liggende foran henne, på bordet bak disken. Jeg blir stående en stund og stusse. Men hun fortsetter å prate i mobilen. Til slutt ser jeg ingen annen løsning enn å strekke meg over hele disken, ta tak i buksen, og peke på en av posene som ligger ved siden av. Kan jeg ta en pose, liksom? Ekspeditøren ser ikke på meg, men fortsetter å skravle. Eeeh, takk for en hyggelig handel ...