Spania vil ha felles regler for reiser i Schengen

Spania vil ha med de andre EU-landene på felles regler for reiser i Schengen-området nå som flere land snakker om å åpne grensene igjen.

FELLES REGLER I SCHENGEN: Spanias utenriksminister etterspør felles regler for reiser i Schengen i sommer. Foto: NTB Scanpix
FELLES REGLER I SCHENGEN: Spanias utenriksminister etterspør felles regler for reiser i Schengen i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Vi må jobbe sammen for å definere reglene som lar oss ta tilbake retten til fri bevegelse innen Europa, sier utenriksminister Arancha Gonzalez til radiostasjonen Cadena SER, melder Reuters.

Ønsker felles regler

Selv om landene har valgt ulike datoer for når de vil åpne grensene, er det behov for felles prinsipper og regler for hele Schengen-området, sier hun.

Lørdag kunne Spanias statsminister Pedro Sánchez fortelle at Spania åpner opp for besøk av utenlandske turister fra og med juli, men hvordan dette skal foregå i praksis ble det ikke gitt noen detaljer om.

Dette ble etterfulgt av nyheten om at Spania avvikler innreisekarantenen for utlendinger fra og med 1. juli, skiver La Vanguardia.

Urealistisk med avtale

Ifølge den spanske avisen el País, vil en gjenåpning av turismen innen bare fem uker avhenge av avtaler mellom enkeltland. Talspersoner fra det spanske samferdselsdepartementet sier til avisen at det vil være for komplisert å lande en stor, europeisk avtale før juli.

De sier videre at det jobbes med muligheten for å skape trygge turistkorridorer for å kunne reaktivere turistmål, skriver el País.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!