Spania og Barcelona for ryggsekkheltene

Når backpackerne har snørt igjen Doc Martens-støvlene og legger ut på tur, skal det være alternativt og billig. Slik blir det ikke alltid.

Backpackerguidene The Rough Guide to..., Let`s go... og Lonely Planet viser vei til supermarkeder, informasjonstavler, vaskerier og sovesaler. Det er nesten så man erindrer duften av fotsvette fra naboens seng...

Tannløst fra Rough Guide.
Tannløst fra Rough Guide. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

The Rough Guide to Spain

The Rough Guide-serien har ikke noe eget verk kun på Barcelona, og vi har derfor sett på Spain. Forøvrig har Rough Guide-serien rundt 150 titler fra hele verden.

I Rough Guide finner du veien om det aller nødvendigste. Fordelen med denne boka er at den tipser også til dem som tjener egne penger: Her finnes restaurant- og hotelltips i flere prisklasser, og også oppføringer på teater og opera.

En grei historisk oversikt, litt om musikk, arkitektur, kunst og språk finner vi helt bak i guiden. Her finnes også mange interessante boktips Viktige fakta og praktisk informasjon ligger fremst. Her får vi også adresser til aktuelle nettsider. For øvrig er det tydelig at fokus ligger på engelsktalende brukere; Det første vi treffer på er informasjon om hvordan vi reiser fra Irland og Storbritannia.

Dårlig opptrykte kart med anvisninger av omtalte steder, fullpakkede sider uten luft og bilder, gir en ikke den store inspirasjonen til å lese videre.

Spania og Barcelona for ryggsekkheltene

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur: Eget kapittel med gode lesetips innen forksjellige fagområder.
Praktisk informasjon: Fokus på praktiske opplysninger.
Brukervennlighet: Grei å bruke. Her finnes telefonnumre og adresser, og hotell- og restaurantoppføringene er kodet etter pris.
Budsjett-tips: Hotell- og restauranttips i alle prisklasser. Praktiske koder.
Konklusjon: Litt tannløs reisehåndbok som guider deg til det mest nødvendige.

Utgivelsesår: 2001
Bilder: Tre bolker fargebilder på glanset papir.
Vekt: 976 sider, 601 gram
Pris: kr 215

Let`s go kom ikke like godt ut - sjekk her hvordan den kom ut.