Spania beste turistland

Bransjen hedret seg selv mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Hvitvaskede spanske feriebyer frister hele året. Her fra Ronda, ved Marbella.
Hvitvaskede spanske feriebyer frister hele året. Her fra Ronda, ved Marbella. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For syvende år på rad møttes den norske reisebransjen for å hedre seg og sine med Grand Travel Award mandag kveld. Fagmagasinet Travel News står for kåringen i samarbeid med MarketWatch/Norfakta Markedsanalyse der 400 reisebyråansatte i Norge blir spurt om sine meninger om hva som er bra i bransjen.

19 kategorier

Prisen deles ut i 19 kategorier, både hotellnæringen, flyselskaper, reisearrangører, rederier, turistland, turistkontor og bilutleiefirmaer blir veid og målt av bransjens folk. I tillegg deler de hver år ut en hederspris etter vurderinger av en jury. Bransjen er ikke større enn at det er flere gjengangere blant vinnerne. For eksempel har charteroperatøren Star Tour som ble beste charterselskap i år, hentet hjem prisen også alle de seks foregående årene. Spania ble i fjor kåret til beste turistland etter at Thailand hadde dominert i flere år. Det samme skjedde i år, til det spanske turistkontorets store fornøyelse. Storvinnerne er SAS med tre priser og Rica Hotels og Color Line med to priser hver.

 • Se vinnerne i kategoriene for flyselskaper, rederier og bilutleie.

 • Se vinnerne i kategoriene for hoteller, turarrangører og turistland.

 • Se resultatene fra i fjor her.
 • Heder til Torp

  Administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld, tok i mot prisen på vegne av Sandefjord Lufthavn Torp.
  Administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld, tok i mot prisen på vegne av Sandefjord Lufthavn Torp. Vis mer

  Bransjens folk er ikke tilbakeholdne med å klage på resultatene fra i fjor. Men en organisasjon har vist seg som en skikkelig motstrømskandidat. Sandefjord Lufthavn kan i et år der alle andre har tapt trafikk, vise til en betydelig passasjerøkning. Med god drahjelp fra lavprisflyselskapet Ryanair, kan lilleputtflyplassen i Vestfold vise til en vekst fra 159.000 passasjerer i 2000 til fantastiske 787.000 passasjerer i fjor.

  - Vi har en liten, vennlig flyplass som er lett å bruke, skrøt administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld i sin takketale, og la til et håp om at enda flere i Oslo-området vil oppdage at flyplassen i syd tross alt ikke ligger så langt fra hovedstaden.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!