Spa på samevis

Har du sansen for dvergbjørk og gammeliv, behøver du ikke dra lenger enn til Stockholm for å få et snev av samisk velvære.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av dagens spa hevder at de henter inspirasjon fra et urfolk eller fra en fjerntliggende region som har særlig stort tilfang av elementer som angivelig er gunstig for helsa eller er skjønnhets-
frembringende. Så også Sturebadet sentralt i Stockholm. Her tilbyr de crossover-behandlingen samezen.

Mellom pupper og lår på spa

Behandlingen går ut på følgende: Du får en beroligende kroppsskrubb som følges opp med et mineralrikt bad i trebadekar. Til sist er det avslappende massasje med bjørkeolje. Hele denne pakken serveres til joik. Avslappende joik, ifølge Sturebadet selv.

Men hvor ble det av bjørkeriset? Eller blander vi nå med finsk saunakultur?

Uansett, DinSides reiseredaksjon har flere ganger vært i den samiske kulturparken Sápmi. Der vanket det lite zen og oljer, men byfolkene på Stureplan vet sikkert mer om samiske spavaner enn oss.

Hvor: Sturebadet, Stockholm
Pris: 3.690 kroner tilsvarende 3243 kroner
Nett: Sturebadet.se

Vilt og vakkert på vidda - bli med på reinsamling

Samezen hos flere

Det er ikke bare Sturebadet som tilbyr samezen-behandling. Også Trosa Stadshotell og Källan Hotell har dette på spaprogrammet. Det har også Viking Lines ferge Cinderella.

Vi kunne imidlertid ikke finne noen norske versjoner av dette. Men det kommer sikkert.

Vi vil ha en norsk variant

Ellers foreslår vi at noen norske spahotell eller opplevelsesselskaper utvikler vikingspa, med einebær og snøbading. Eksotisk og heilnorsk!

Her blir magen flat


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer