Spa-gjestene som kommer ut fra kulden.  Foto: Aquacity
Spa-gjestene som kommer ut fra kulden. Foto: AquacityVis mer

Spa i dypfryseren

Det siste på spa-fronten er cryotherapy, dypfrysning.

Spa forbinder vi helst med lun pleie, varm massasje og hete bad. Men det siste nye i denne bransjen går helt ned i andre enden av celcius-skalaen. Dypfrossen behandling i 120 minusgrader er helsefrikenes siste spa-stikk.

For hardhauser?

Du ikles du pannebånd (for å beskytte ørene), pustemaske (for å beskytte luftveiene), votter (for å beskytte fingrene), shorts (for å beskytte ... ja, du vet) og tresko (for å beskytte tærne), og dyttes inn i kuldekammeret for gradvis nedtrapping til 120 kalde grader. To minutters opphold er det som skal til, før man suser inn i varmere treningsrom for en helsebringende økt ved apparatene. Flere repitisjoner av behandlingen er anbefalt for maks helseeffekt. Dette er teknikker først utviklet i Øst-Europa for å behandle slitasje og påkjenninger som rammer toppidrettsutøvere.

Høres ubehagelig ut? Luften er så tørr i kuldekammeret, at minusgradene nok ikke kjennes så bitende som de høres, og behandlingen skal i følge Aquacity i Slovakia ha effekt mot enkelte betennelser, hovenhet og smerter.

Frossen på spa

For deg som syns oljemassasje blir for klissete og thalassoterapi blir for vått; Her er noen av stedene du kan reise for å prøve cryotherapy.

Aquacity: Fra 134 kroner for engangs behandling.
Malinowy Zdroj: Fra 510 kroner for enkeltrom og tilgang til behandlinger, pris på cryoterapi ikke oppgitt.
Whites Hotel: Fra 374 for engangs behandling.
Kurzentrum Bad Häring: Fra 4.865 kroner for syv dager i dobbeltrom, med behandlinger.

Eksterne lenker:

  • Aquacity, Poprad, Slovakia
  • Malinowy Zdrój, Solec Zdrój, Polen
  • Whites Hotel, Wexford, Irland
  • Kurzentrum Bad Häring, Bad Häring, Østerrike