Her kan du betale på timebasis, og under rullegardinen kan du ta deg en hvil. Foto: ADAC
Her kan du betale på timebasis, og under rullegardinen kan du ta deg en hvil. Foto: ADACVis mer

Sov i ro på flyplassen

På flyplassen i Abu Dhabi har de nå lansert en ny metode for hvile.

Lange ventetider og drøye flyreiser? Flyplassen kunne vært et sted for hvile, men er vel så ofte et slitsomt, masete og bråkete oppholdssted for ventende horder av reisende. Spesielt gjelder det flyplasser der mange passasjerer venter på flyreisene videre. Som for eksempel Abu Dhabi International Airport.

De beste: Flyplassene du helst vil bli forsinket fra

Sovekapsler fra Finland

Her har de nå installert et hvilealternativ for trøtte reisende.

GoSleep er nesten som et luksuriøst flysete. Foto: ADAC
GoSleep er nesten som et luksuriøst flysete. Foto: ADAC Vis mer


Finskproduserte GoSleep er sovekapsler som kan minne om luksuriøse flyseter. Ti seter er installert på flyplassens terminal 1, og ytterligere 35 skal installeres i løpet av året, melder Adac.ae.

Prisen for å bruke sovekapslene vil ligge på omkring 70 kroner per time, og du betaler med kredittkort. Vel installert er det bare å trekke "lokket" på, og innta roen en time.

Kapslene er ikke bare laget for sov-i-ro. Her skal det etterhvert også bli mulig å lade gjenstander som PC-er og mobiler, og de skal også få internettilgang. Dessuten skal det være mulig å lagre bagasje trygt mens man hviler.

Les også: Slik får du best plass på flyet

Andre sovetips

Sovekapslene er Abu Dhabi først med, men de er ikke alene om å by på hvilemuligheter på flyplassen. Amsterdams Schiphol ble nylig kåret til Europas beste flyplass, og de kan blant annet tilby reisende fuglekvitrende områder for avslapning. Her er det gratis sovestoler og muligheter for en hvil i en sacco-sekk. Du kan også betale for noen minutter i en av massasjestolene som finnes rundt på flyplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om tilbudene på verdens beste flyplasser

Napcabs finnes i München. Foto: Produsenten
Napcabs finnes i München. Foto: Produsenten Vis mer


Det finnes også andre sovebokser utviklet for flyplasser. Napcabs som finnes på terminal 2 i München med en minstepris på cirka 230 kroner, er som minirom der du virkelig kan ta en privat hvil. Ikke helt ulike er russiske Sleepbox.

Best i verden

Skal du ha den beste "soveflyplassen" i verden i sikte, må du satse på Singapore og Changi Airport. Av nettjenesten som har satt seg som mål å guide til de beste (og verste) flyplassene for overnatting, har Singapores anerkjente flyplass 16 år på rad gått av med seieren i kåringen, der prisen har det talende navnet "Den gylne pute". En av de reisende som har deltatt i kåringen sier om servicen på Changi:

– I slept for 12 hours without realizing that I am in the airport. I woke up with a blanket around me.

Changi har til og med en egen seksjon på nettsidene sine med informasjon om de beste stedene å ta en hvil eller en lur på flyplassen. Mer hos Changi Airport.

Av andre flyplasser på 2012-listen fra Sleeping in Airports finner vi Seoul Incheon, Hong Kong International Airport og Schiphol på de neste plassene. Best i Norden og inne på sjetteplass, finner vi Helsinki Vaanta.

Her får du best mat på flyplassene