Det er ikke akkurat dobbeltsengbredde på de nye setene, men det fungerer greit hvis man kjenner hverandre godt. Foto: Air New Zealand
Det er ikke akkurat dobbeltsengbredde på de nye setene, men det fungerer greit hvis man kjenner hverandre godt. Foto: Air New ZealandVis mer

Sov godt på økonomiklasse

Air New Zealand introduserer ny type flyseter som kan bli en seng.

For alle som en eller annen gang har hatt et såkalt "lie flat" sete på et fly, er det skrekkelig å måtte sitte i krøtterklassen på lange flyturer.

Men nå introduserer Air New Zealand en helt ny type seter på økonomiklasse som gjør det mulig for økonomipassasjerer å få seg en god søvn ombord. Skycouch, himmelsofa, er navnet.

De nye flysetene er ikke slik som vi ser på første klasse i dag, der hvert sete kan senkes tilbake slik at de blir helt eller tilnærmet vannrette. Nei, her er det snakk om at en treseters rad kan bli én seng med plass til to personer - dersom de er veldig gode venner (les: par, mor og barn, far og barn etc.)

Under ser du hvordan setene ser ut:

Slik ser de nye sovesetene til Air New Zealand ut. Foto: Air New Zealand
Slik ser de nye sovesetene til Air New Zealand ut. Foto: Air New Zealand Vis mer


Det er ikke akkurat dobbeltsengbredde på de nye setene, men det fungerer greit hvis man kjenner hverandre godt. Foto: Air New Zealand
Det er ikke akkurat dobbeltsengbredde på de nye setene, men det fungerer greit hvis man kjenner hverandre godt. Foto: Air New Zealand Vis mer


Setene skal installeres på flyselskapets nye Boeing 777-300 ER som kommer i november.

- Vi har brukt de tre siste årene på å designe en ny langdistanseopplevelse som vil gjenskape pasjonen for dagens flyreisende, uttalte administrerende direktør Rob Fyfe noe pompøst i en pressemelding.

22 rader på de nye flyene vil bestå av Skycouch-seter. For å sikre deg en rad, må du selvsagt betale ekstra. To voksne personer må kjøpe hver sin økonomiklassebillett pluss det tredje sete til omtrent halve prisen av et sete. Altså, for 2 1/2 billetter får man tre seter (og en seng) å breie seg på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Air New Zealand understreker imidlertid at selv om et kjærestepar nå kan ligge side om side og sove seg gjennom flyturen, er det ikke fritt frem for andre sengeaktiviteter. Man må beholde klærne på og oppføre seg ordentlig...

Mat som lages ombord

Skycouch-setene er bare én av de nye tjenestene flyselskapet tilbyr passasjerene i sine nye fly. I tillegg vil matserveringen oppgraderes, slik at alle passasjerer, også i økonomiklasse, kan bestille maten når det passer dem. Og maten skal tilberedes fra bunn av ombord i flyet. Skikkelige ovner sørger for det, og dermed blir det ikke oppvarmet mat som er produsert lenge før passasjerene sjekket inn på flyplassen.

I første omgang er det ruten mellom Auckland og Los Angeles som blir trafikkert med de nye flyene, så kommer ruten til London våren 2011, og i løpet av 2012 vil alle langdistanserutene til Asia, Nord-Amerika og Storbritannia ha Skycouch-seter og "restaurant" om bord.

Air New Zealand har i løpet av den siste tiden gjennomført en rekke tiltak for å tiltrekke seg nye passasjerer. Vi har tidligere skrevet om de nye uniformene, som får slakt og sammenlignes med drag queen-kostymer.