Southend-on-Sea

Nå som det bnærmer seg sol og sommer, kan det vel friste med en ferie i en av Englands badebyer. Da er Southend-on-Sea et alternativ.

Strandliv i Southend-on-Sea. Foto: www.britainonview.com
Strandliv i Southend-on-Sea. Foto: www.britainonview.com Vis mer


Southend-on-Sea er en badeby i Sørøst-England, ved utløpet til Themsen. Dette er en populær utfluktsdestinasjon for familier som vil ha sand og saltvann mellom tærne, og det er gjerne hit londonerne reiser for å få frisk luft sommerstid. Her er det flotte strender, opplyste strandpromenader, restauranter og shoppingmuligheter.

Det er 160.000 innbyggere i Southend-on-Sea. og detkan vel være verdt å merke seg at byen ligger i den tørreste delen av øyriket.

Se og gjøre:

Southend pir
Southend er viden kjent for sin pir, som strekker seg 2,14 kilometer ut i elvemunningen til Themsen. Her er det underholdning, underholdning og underholdning for alle penga. Du kan vandre de få kilometrene ut til tuppen av piren, eller du kan ta det spesielle pir-toget. Utover piren er det restaurant, pub, museum, tivolifornøyelser og mye annet. Southend-on-Sea kaller selv piren for "verdens lengste fornøyelses-pir".

Strender
Southend-on-Sea har 11,3 kilometer med strender, som strekker seg fra Shoeburyness til Leigh-on-Sea. Her er det flotte strender med utmerkelser som "Blått Flagg" (les mer om Blått Flagg i denne artikkelen) og andre utmerkelser, og strender med restauranter, kaféer, og andre fasiliteter. Her er det med muligheter både for bading og vannsportaktiviteter.

Tivolimoro
Adventure Island er en fornøyelsespark ved pirens begynnelse. Her er det rundt 40 kjørende fornøyelser for både små og store. Paren har fakrisk åpent hele året, men i perioden september til april er det kun åpent i helgene; ellers er det åpent hver dag. Det er gratis inngang til parken, men du må selvsagt betale om du ønsker å teste en av attraksjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sealife Adventure
Oppdag havets fantastiske skapninger i akvariet Sealife Adventure. Du finner det ved foten av piren, ikke langt fra Adventure Island. Ta en tur med fokus på det marine livet du faktisk selv kan oppleve i strandkanten, eller sjekk ut et av akvariene med mer eksotiske arter.

Shopping
Du kan handle i Southends High Street, eller kjøpesenteret The Royals. Du finner de mest utbredte kjedebutikkene også i Southend-on-Sea; Debenhams, Boots, Bhs (British Home Stores), Marks & Spencers m.fl.

Ekstern lenke: Mer om Southend-on-Sea på det britiske turistkontorets nettsider.

Southend-on-Sea

Reisetid fra Stansted: Fire og en halv time med buss, inkludert 45 minutters ventetid i London (National Express). Eller to timer med tog.

Mer informasjon om rutetider:
Klikk her for å komme til National Express på nett
Klikk her for å komme til National Rail på nett