Sousse/Port El Kantoi


Med sine 158 000 innbyggere, tar Sousse mot en stor andel av turistene som reiser til Tunisia hvert år. Byen ligger bare 20 kilometer fra den internasjonale flyplassen i Monastir, og har en egen sjarm ved seg. Byen er i høy grad et strandresort, som på lik linje med Hammamet ble utviklet med tanke på turisme tidlig på 60-tallet. Regionen rundt Sousse kan virke litt kjedelig, men for en uke på charter, gir den deg det du er på utkikk etter. Studentbyen har en livlig promenade rundt den lokale medinaen, hvor nattelivet byr på avslappende krydderøyking og folkefølging.


Byens liv er basert rundt to områder. Det første strekker seg fra Farhat Hached-plassen og langs Habib Bourgiba-gaten frem til stranden. Her finner du banker og hoteller, samt et godt utvalg av restauranter. Det andre fokuserer seg rundt medinaen. hvor du finner de historiske bygningene. På søndager finner det ukentlige markedet sted i Souq el-Ahad-kvartalet. En kaotisk opplevelse hvor du kan kjøpe alt fra kameler i solnedgangen og jeans, til bensin og meloner.


Hovedstranden i Sousse blir randfylt av solsleikere i høysesongen, og du kan oppleve å slåss om plassene. Reiser du 14 kilometer nordover fra Sousse derimot, kommer du til Port El Kantoi. Den lille byen ble bygget 100 prosent med tanke på turister, og har alt du trenger for å kose deg en uke i varmen. Mange charterselskaper tilbyr hoteller akkurat her. Byen er mer multinasjonal enn noe annet sted i Tunisia, og er det beste alternativet for deg som har med barn på tur. Skulle du ende opp i Sousse, så går det et lite blått gledestog hele veien opp til Port El Kantoi. Byen har fått tilnavnet "luksushavnen i Middelhavet", noe den fortjener. Du får ikke følelsen av å være i Tunisia her, men som sagt; et av de beste stedene for en uke i solen.

Sousse er også det beste utgangspunktet for ørkenturer og Star Wars-safarier.

Tilbake til hovedartikkelen...