Søt og syndig valentinfeiring

TIPS: Om du foretrekker søt sjokolade eller syndig undertøy; Hit kan du ta med din hjertenskjær for å feire valentinerdagen.

Illustrasjonsfoto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Illustrasjonsfoto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer

Søt og syndig valentinfeiring

  1. Syndig undertøy


Valentinertradisjonen krever mer og mer plass i norske forretninger og norsk media. Opprinnelig en tradisjon med røtter tilbake til Saint Valentin, romersk prest og martyr.

I dag er det nok ikke så mange som tenker på romerske martyrer - det går mer i valentinerkort, sjokolade, blomster og gaver. De fleste forretninger i dag har forskjellige "valentinertilbud" i anledning kjærlighetens dag; om det er klesforretninger, blomsterbutikker, restauranter, hoteller eller reisebyråer. Vi har hentet fram tips og adresser til søte og syndige steder for en vellykket valentinerfeiring sammen med din utvalgte.

Søtt og syndig

Søt sjokolade påstås å være et afrodisiak, og syndig undertøy; vel, hva det kan gjøre med parforholdet får bli en privatsak. Nedenfor finner du en samling søte adresser, og klikker du her finner du forslag til adresser for anskaffelse av syndig og eksklusivt undertøy.

Farlige ferieturer

En liten advarsel skal du imidlertid få med på veien; ifølge det britiske nettstedet This is Travel, ender ett av fire ferske forhold som et direkte resultat av en ferietur. Førstegangsreiser for ferske par kan avsløre mange lyter ved den du trodde var den eneste rette, og disse lytene er ikke alle til å leve med. Og noen finner faktisk også en annen partner på reisen, og parforholdet legges i grus på grunn av dette. Den positive siden er selvsagt at du får testet om dette er noe å satse på, og finner du ut at det ikke er det; vel, så har du sluppet å sløse bort masse tid på en som likevel ikke er den rette for deg.

God tur.

Søte adresser i Norge:

Oslo:
I Oslo har du flere muligheter for å stille søthungeren. Et sted du ikke kommer utenom, er selvsagt Pascal. Du finner den franske konditorens himmelske søtsaker på fem adresser i Oslo; Drammensveien 10 og Tollbugata 11 i sentrum, Nasjonalgalleriet, Mathuset Jacob's på Holtet i Ekebergvn. 145 og ferske skudd på Pascal-stammen; Ullevålsveien 47 på St. Hanshaugen.

I Oslo kan vi også anbelafale Kristines Franske Fristelser i Kirkeveien på Majorstua. Her får du sjokoladekaker, fransk nougat, konfekt, petits fours, terter, kremkaker og andre fanske spesialiteter. Bon appetitt!

Trondheim:
Erichsens konditori er en legende i Trondheim, og kjent også utenfor sine bygrenser. Konditoriet skriver seg tilbake til 1856, og har hatt mange kjente konditorer i sin lære. Her lager man og selger de lekreste kaker og konfekt, midt i byens gågate. Adresse: Nordregate 8.

Søte adressen i dan danske hovedstaden:

Danskene er også ganske gode på søtsaker, og søker vi på Konditori i København, får vi drøye 25 treff - så her er det mye godsaker i omløp. Det danske magasinet Alt om København (aok.dk) anbefaler konditoriet ved Royal Copenhagen på Amagertorv 6 i sentrum, og Tea Time i Birkegade 3.

Konditoriet var Royal Copenhagen anbefales på grunn av sine søte fristelser på kakefronten, men også på grunn av stemningen og opplevelsen; her sitter damer med hatt på gullstoler og drikker sin Darjeeling te akkompagnert av flygelmusikk, og du får kaken båret til bordet etter å selv ha pekt ut det stykket du vil ha fra kakebuffeten.

Tea Time er ifølge aok.dk en sukkersøt jentedrøm i pastellfarger og bloder, inspirert av britiske tesalonger. Her får du alt som er britisk og godt; sandwiches, scones, te og kaker. Du får selvsagt kjøpt afternoon tea, som består av te, fingersandwich, scones og kaker. Kakene blir bakt av et hjemmebakeri som kaller seg Sweet Valentine, så det kunne vel ikke passe bedre enn å fordrive noen timer med din hjertenskjær her, på valentinerdagen?

Øvrige søte adresser i København er Bojesen's eller PB Chokolade. Bojesen's sjokolader får du kjøpt på Emmery's bakerier, mens PB Chokolade har egne utsalg og caféer; Du finner PB's butikker i Skoubogade 1 i sentrum, samt i bydelene Østerbro og Fredriksberg.

Paris

Franskmenn er kjent for sin konditorikunst, og franskmenn elsker konfekt. I den franske hovedstaden er for eksempel Pierre Hermé et kjent navn hva gjelder utsøkte konfekt. Adressen er 185 rue de Vaugirard eller 75 rue Bonaparte i den franske hovedstaden.

New York

Skulle du befinne deg i det store eplet, men er mer lysten på søtsaker enn på frukt, kan Dean & Deluca være et stoppested. Populært og kjent fra Sex and the City, kan disse kafeene tilby både bakst og konfekt til kaffen. Kafeene finnes flere steder i New York, men flaggskipet ligger på Rockefeller Center Café på 9 Rockefeller Plaza (48th-49th Street).

>> Syndig shopping: Klikk her for å se hvor du bør ta med ditt hjertes utvalgte på undertøyshopping

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.