Sør-Amerikas mest sexy strender

Opplev paradis på disse strendene.

Se listen over Sør-Amerikas mest sexy strender.   Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Se listen over Sør-Amerikas mest sexy strender. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du planer om å ta turen til Sør-Amerika, eller bare drømme deg bort burde du sjekke ut disse strendene. Forbes Traveler har nemlig plukket dem ut som Sør-Amerikas mest sexy strender.

Om det betyr at det kryr av bikinidamer der, eller om de snakker om selve strendene, vet vi ikke. Men journalistene i DinSides reiseredaksjon har selv vært på noen av dem, så vi har lagt til våre egne kommentarer.

Her er Sør-Amerikas mest sexy strender:

Ipanema, Rio de Janeiro, Brasil

De to store, helt like granittoppene kalt "Dois Irmãos" (to brødre) som tårner over vestenden av stranden, er med på å gjøre dette stedet helt spesielt sted. Stedet er også kjent for menneskene som soler seg på stranden, de skal visstnok være veldig flotte å se på.

- Jeg kan si meg enig i at Ipanema er en flott strand. Sanden er fin og hvit og vannet er klart og svalende. I tillegg rammes Ipanema inn av flotte grønnkledte fjell, og et av Rios mer fasjonable strøk. Det kan fort bli trangt om plassen på Ipanema, og det er mange veltrente kropper i minimale bikinier og badebukser å se. Det er lett å føle seg litt ubekvem, men det finnes også mange badegjester her med et mer normalt utseende ...

Stine Okkelmo

Copacabana, Rio de Janeiro, Brasil

Nabostranden Copacabana er en av verdens mest kjente strender. Bare navnet bringer frem sexy assosiasjoner. Stranden er større, lengre og mer overfylt enn nabostranden Ipanema, men selv om stranden er full av mennesker har den en fordel i å ha en energi som er unik.

Bli med på karneval i Rio

- Copacabana er mindre "trendy" enn Ipanema, og her er det større spillerom for folk som vil drive sport på stranden.

Stine Okkelmo

På nett: Rios offisielle turistnettside

Punta del Este, Uruguay

Her kommer den argentinske sosieteten og flere internasjonale kjendiser for å nyte varme dager på stranden. Det er fra desember til mars, stranden fylles opp. Byen tilbyr i tillegg et yrende og bra natteliv. I området rundt Punta del Este ligger det flere fiskebyer som tilbyr en mer skjermet solbading, for de som vil ha litt mer fred og ro rundt seg.

På nett: Punta del Estes turistnettside

Mar del Plata, Argentina

Er du i Argentina og velger og ikke dra til Punta del Este, faller det naturlige valget på Mar del Plata. Den ligger ca. 40 mil sør for hovedstaten, Buenos Aires. Det skal sies at den er veldig populær og overfylt i sommermånedene. Byen har en god miks av en flott strand og god kultur.

På nett: Turismo Mar del Plata

- Mar del Plata er hovedbyen i dette strandeldoradoet. Her er det veldig utbygget, men reiser du til noen av de mindre stedene nord eller sør for byen, finner du endeløse sandstrender rammet inn av rike argentineres store ferievillaer og pinjeskog. Vit bare at klimaet ikke er like stabilt som lenger nord på Sør-Amerikas atlanterhavskyst. Da jeg var der i slutten av januar, var det overskyet og ikke spesielt varmt - bare noen og tjue grader.

Stine Okkelmo

Her er noen av de flotte strendene

På Fernando de Noronha er det flott å legge bryllupsreisen. Foto: Caetano Lacerda
Punta del Este = fine strender. Foto: Turistdepartementet i Uruguay
Punta del Este i sin helhet. Foto: Turistdepartementet i Uruguay
Mar del Plata. Foto: Marcelo Pascual
Ipanema, en vakker strand i Brasil. Foto: Stine Okkelmo
Copacabana, en av Brasils mest kjente strender. Foto: Stine Okkelmo
Máncora ligger i Perus nordvestlige hjørne. Foto: Turismo Peru
Máncora er kjent for sine bra surfebølger. Foto: Turismo PeruPraia do Rosa, Santa Catarina, Brasil

Det sørlige Brasil er ikke bare hjemmet til halve stallen til New Yorks modellbyråer. Dette hjørnet av Brasil har også flere utmerkede strender. Praia do Rosa er en av dem. Den halvmåneformede bukten er i ferd med å bli oppdaget av utlandske turister for alvor. Dra på hvalsafari ute i havet, eller kikk etter modelljentene på stranden.

På nett: Santa Catarinas turistnettside

- Stranden har alle omgivelsene som gjør en strand til et lite paradis. Den er også kjent blant lokale surfere. Gode bølger og kort vei til den ene strandbaren som befinner seg ved vannkanten, er midt i blinken etter en økt i vannet. Fra juni til oktober blir bukten på utsiden av strandparadiset forvandlet til parringsområde for vågehval. Da kan du se hval som velter i seg vannflaten fra stranden.

Hans Kristian Krogh-Hanssen

Pichilemu, Chile

Stranden Pichilemu fikk først internasjonal berømmelse for å være et godt surfested, og et sted du kan drive med flere andre sportslige aktiviteter. Før var byen for de mer eventyrlystne som liker utfordringer. Nå er det flere og flere "vanlige" mennesker som kommer på besøk. Byen er nemlig blitt kjent for å ha et bra natteliv, gode solplasser og for å være et sted hvor du rett og slett kan slappe av.

På nett: Pichilemus turistnettside

Tayrona, Colombia

Tayrona National Park er stedet for de som ikke vil ligge å slikke sol med en hel gjeng andre. Den tilbyr flotte naturlige omgivelser og den er litt mer bortgjemt. Den ligger ca. 3 mil utenfor Santa Marta, stranden hvor de fleste drar for å sole seg, noe som resulterer i at strendene ofte er overfulle av turister fra Colombia.

På nett: Naturparkens hjemmeside

Fernando de Noronha, Brasil

Paradiset ble oppdaget av Amerigo Vespucci og nesten ikke besøkt senere. Den brasilianske øygruppen står på Unescos liste over verdensarv. Stedet er en ideel bryllupsreisedestinasjon, mener Forbes Traveler. Det er ikke så mange som besøker strendene, derfor kan du vandre hånd i hånd med kjæresten din i fred og ro.

Les vår reisereportasje fra Fernando de Noronha: Paradisøy oppdaget

Fernando er en av mine absolutt favorittdestinasjoner i Sør Amerika. Du finner ikke strender som kan matche strendene på hovedøya her. Et av verdens definitivt beste dykkesteder, samtidig som bølger i verdensklasse slår innover kysten.

Hvorfor reise til Maldivene, Tahiti, Fiji eller Seychellene. Fernando de Noronha er nærmere, billigere og bedre. Fly charter til Recife eller Natal og hopp på et mindre fly ut til drømmestedet.

Hans Kristian Krogh-Hanssen

Les vår reportasje og se bilder fra Fernando de Noronha her...

Máncora, Peru

Stranden er kjent for sine gode bølger og sitt turkise vann. Máncora er en av Perus beste og mest tilgjengelige stranddestinasjoner. Máncora er både et deilig sted hvor du kan slappe av på stranden, og et morsomt sted å dra ut om natten. Stedet tiltrekker både turister og innfødte fra Lima og andre steder i Peru.

På nett: Delstaten Piuras nettside

Choroní/Puerto Colombia, Venezuela

Perfekt for en romantisk tur. Du kan tilbringe dagene på den romantiske stranden, med palmer over hele, og om kvelden kan du vandre rundt, hånd i hånd med din kjære. Området er avskåret fra resten av sivilisasjonen av frodige Henri Pittier Park. Dette er en av Venezuelas mest sexy strender, mener Forbes Traveler.