Syv vintage airstream-vogner er plassert på taket, og fungerer som rom og suiter. Foto: Hotellet
Syv vintage airstream-vogner er plassert på taket, og fungerer som rom og suiter. Foto: HotelletVis mer

Sør-Afrikansk hotell med original vri

Har campingplass på taket.

I Sør-Afrikas mest populære turistby, er muligens Long Street den hippeste gaten. Og her ligger hotellet The Grand Daddy, som har funnet det passende å likegodt anrette en campingplass på taket. Skjønt helt campingplass er det jo ikke.

Her har syv vintage og ultraretro-kule Airstream-vogner råderett over plassen. Og de kommer ikke trillende sammen med gjestene, det er tross alt et tak vi snakker om. De står fast plassert, som et funky alternativ til hotellets øvrige romtilbud, og hver vogn er dekorert av lokale kunstnere og designere.

Tar du sjansen? Slik får du luksushotellet billig

Relativt overkommelige priser

Seks av Airstream-vognene defineres som "rom" og en som "suite". Prisene for førstnevnte starter på 1.075 rand i lavsesong (759 kroner). Suiten går for 500 rand mer. Rundt jul er den absolutte høysesong i Cape Town, og vognene går for henholdsvis 1.750/2.250 rand. 1.590 kroner for en natt på et slikt sted er ingen upris etter norske forhold, og inkluderer også kontinental frokost.

Hotellet The Grand Daddy i Cape Town har en campingplass på taket. Ikke helt vanlig. Foto: Hotellet
Airstream-vognene har individuell dekor. Foto: Hotellet
God, gammeldags 50-tallsfølelse her. Foto: Hotellet
Gjennomført campingfølelse. Foto: Hotellet
Mer gjennomført campingplassfølelse. Foto: Hotellet
Sky Bar ligger ved vognene. Foto: Hotellet


Campingvogn: Er din en tikkende bombe?

Sør-Afrikansk hotell med original vri


Fast plass også her hjemme?

Mange campinggjester kjører sjelden eller aldri avgårde med vogna, så sånn sett er hotelltaket ikke så spesielt. Her hjemme bygger mange også gjerne et telt eller spikertelt som en utvidelse av boarealet campingvognen byr på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

høstens caravanmesse så vi videreutviklingen av spikerteltet. På bildet til venstre ser vi et ordentlig modifisert spikertelt av typen "funkishus" fra RaiMar Hus, en produsent som også stilte ut en serie mer tradisjonelle spikertelt.

– Flere har kjøpt dette for å ha stående alene, fortalte importøren til DinSide i høst. Huset er fullisolert og kan bygges akkurat sånn kunden vil ha det. Prisene er i det øvre sjiktet, og starter på 100.000 kroner for 3,3 x 5 meter.

De pimpet campingvogna for 200.000 kroner