Sommerski i Europa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommerski i Europa


  Det er i Østerrike og Frankrike du finner flest sommerskisentre. Reiser du til Sveits har du også en del å velge mellom. Men vi begynner hos vår kjære nabo, som har ett sommerskisenter å friste med.

  Riksgränsen

  Riksgränsen ligger ved Kiruna i Nord-Sverige, og er et godt alternativ for deg som bor nord i landet. 21 kilometer med traseer, seks heiser og 8 kilometer langrennsløyper lokker til seg skifolk fra hele verden.

  Senteret ligger helt på grensen til Norge, og nærmeste norske by er Narvik. Dagskort koster 300 svenske kroner.

  Ekstern lenke:
  Riksgränsen

  Kaprun

  Midt i Østerrike, cirka 80 kilometer fra Salzburg, ligger dette gigantiske skisenteret med til sammen 80 kilometer løyper. Om sommeren kan du stå på ski på til sammen 50 kilometer traseer på Kitzsteinhornbreen. Bakkene er imidlertid ikke så bratte, så dette passer best for nybegynnere og viderekommende.

  Ekstern lenke:
  Kaprun

  image: Sommerski i Europa


  Tignes

  Tignes ligger ovenfor Val d'Isere i Frankrike, 165 kilometer fra Geneve, som er nærmeste flyplass. Skisenteret er åpent hele året, og frister med 40 kilometer løyper og 14 heiser. Høydeforskjellen om sommeren er 1.000 meter, mye mer enn de fleste andre sommerskisentre kan skilte med.

  Ekstern lenke:
  Tignes

  Zermatt (Saas-Fee)

  Man kommer ikke utenom Sveits' kanskje beste skisenter. Zermatt har åpent 365 dager i året, og kan i likhet med Tignes lokke med 1.000 meters høydeforskjell om sommeren. I år kan du kjøpe et pass som gjelder for både Zermatt og naboskisenteret Saas-Fee. Det betyr 41 kilometer løyper, halfpipe, snowboardpark og freestylepark. For å komme til Zermatt eller Saas-Fee flyr du til Geneve, Zürich, Milano eller Basel.

  Foto: Steamboat/Larry Pierce
  Foto: Steamboat/Larry Pierce Vis mer


  Eksterne lenker:
  Zermatt
  Saas-Fee

  Stubai

  Isbreen Stubai ligger 25 kilometer utenfor Innsbruck i Østerrike. Stubai er et av de største isbreskisentrene i verden, og har 19 heiser, 20 traseer og egen snowboardpark. Høyeste punkt er 3.200 moh., og her er det garantert snø hele året. Når det er dårlig med snø i skisentrene ellers i Tyrol, blir folk busset til Stubai i stedet. Om sommeren er fire av heisene åpne.

  Eksterne lenker:
  Stubai

  Artikkelen ble første gang publisert i 2006.