Sommerski - her er snøen

Fortsatt keen på snø under planken(e) og fuktig afterski? Hit reiser du for å finne snø og fest i sommer:

Sommerski - her er snøen

  1. Eksotisk skiferie
  2. Sommerski i Europa


Mange skifantaster får tårer i øynene når en god sesong i løypene omsider tar slutt. Da åpner likevel mange andre muligheter for skimoro seg. I den norske fjellheimen har vi flere skitrekk som er åpne sommerstid, og hvor du kan trimme skjæret iført bikini og shorts hvis været slår til.

Snører du skisekken og reiser ut i Europa, så finner du enda flere sommerskimuligheter.
Er du ute etter det ulimate innen skikjøring i juli, så er det beste imidlertid å reise til den sørlige halvkule, der skisesongen er på sitt beste.

Vi har sjekket mulighetene for deg som ikke klarer å legge skiene på hylla før sommeren.

Sommersol i Strynfjellet.
Foto:Terje Rakke/Nordic Life/ Fjord Norge Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norge Vis mer


Stryn Sommarskisenter

Stryn Sommarskisenter er en klassiker og det største sommeranlegget vi har. I sommer foregår det flere nye arrangementer her, som kan by på mye mer enn bare skikjøring. Det er hit skieliten og de hippeste bomsene reiser for sommersnøen, og da spesielt i sankthanshelgen. Rasfaren kan være stor hvis det er mye snø, så ring og forhør deg før du vender nesa mot det fagre Vestlandet. Senteret ligger 1.065 moh. på Tystigbreen, og med de to heisene kan du komme deg opp i 1.600 meters høyde.

Stryn kan skilte med både terrengpark for snowboardere og jibbere (som driver med ekstremhopp) og åtte nedfarter i forskjellig vanskelighetsgrad.

For å komme deg til Stryn kan du kjøre Nordfjordekspressen eller Møreekspressen som går fra Oslo, eller Ekspressbussen Bergen - Trondheim. Skibussen tar deg med opp til selve skisenteret.

Traséer: Åtte nedfarter og snowboardpark
Høyeste punkt: 1.600 moh.
Høydeforskjell: 545 meter
Pris dagskort: 295 kroner
Annet: Kafeteria, toaletter, 10 kilometer langrennsløyper

Ekstern lenke:
Stryn Sommarskisenter

Folgefonna Sommerskisenter

Som navnet tilsier ligger skisenteret på Norges tredje største isbre. Nærmere bestemt på nordsiden. I tillegg til alpine nedfarter og egne traseer for snowboardere, har Folgefonna også langrennsløyper som prepareres etter bestilling.

Det går buss fra Bergen til Jondalen. Det går skibusser fra Jondal opp til skisenteret. Kommer du fra Østlandet, må du kjøre bil.

Traséer: Alpine nedfarter og snowboardpark
Høyeste punkt: 1.450 moh.
Høydeforskjell: 250 meter
Pris dagskort: 280 kroner
Annet: Kafeteria, toaletter og langrennsløyper.

Ekstern lenke:
Folgefonna Sommerskisenter


Galdhøpiggen Sommerskisenter

Galdhøpiggen Sommerskisenter ligger ved Juvbreen, fem kilometer fra Galdhøpiggen. Senteret har bare én nedfart, men ligger på en bred og fin isbre, så det burde ikke bli trangt om plassen. På skislang kalles stedet bare Juvas.

For å komme deg til Galdhøpiggen Sommarskisenter kan du ta Møreekspressen, Nordfjordekspressen eller Gudbrandsdalekspressen til Lom.

Traséer: Én nedfart
Høyeste punkt: 2.200 moh.
Høydeforskjell: 350 meter
Pris dagskort: 310 kroner
Annet: Kafeteria og toaletter. Muligheter for guidede turer til Galdhøpiggen.

Ekstern lenke:
Galdhøpiggen Sommerskisenter

Sognefjellet Sommarskisenter

Sognefjellet Sommarskisenter har bare langrennsløyper, og er et yndet sommermål for langrennsentusiastene, som har til sammen 10 kilometer løypenett å gå i. Det er også mulig å trene skiskyting. Senteret er populært blant de aktive langrennsløperne.

For å komme deg til Sognefjellet Sommarskisenter kan du ta Gudbrandsdalekspressen, Møreekspressen, Nordfjordekspressen eller Nordmørsekpressen til Otta, og buss videre derfra. Du kan også ta toget til Otta.

Ekstern lenke:
Sognefjellet Sommarskisenter

Blir dette i snaueste laget for deg, så hopp på flyet til Europa eller den sørlige halvkule: