Sommerferien som aldri blir glemt

Ung og strittende av livsmot satte jeg i gang min lille feriereise fredag 30. juni. Av Eldar

Vinnerartikkel fra Italia

 1. Sommerferien som aldri blir glemt
 2. Banker i Italia

Ferden gikk til Kragerø, hvor en kamerat og jeg skulle bli med på en hyttetur. Sørlandsidyll til tross, vi fikk aldri tak i vertskapet denne kvelden, og måtte overnatte i en park sammen med et par andre tvilsomme uten tak over hodet.

Nærkontakt med dansk politi

Dagen etter gikk ting mer etter planen og livet var ikke så verst allikevel. Ferden gikk et par dager senere til Danmark, og før vi dro til feriens høydepunkt - Roskilde, kjørte vi innom Kristiania - fristaden - hvor cannabis er "lov" (vi måtte jo bare se). Da vi la kursen ut av København sentrum etter å ha sett denne særdeles spesielle plass, blir vi stanset av åtte svartkledde menn med pistoler. De presenterer seg som "dansk politi", og kaster oss mot veggen og ransaker oss lik en action film. Da de ikke finner noe "svineri" lar de oss kjøre videre, og det gjør vi også.

Tragisk i Roskilde

En reisehistorie fra Kristiansund via Kragerø, Danmark, Sverige og tilbake kan romme så mangt.
En reisehistorie fra Kristiansund via Kragerø, Danmark, Sverige og tilbake kan romme så mangt. Vis mer

Roskildefestivalen blir en våt opplevelse, hvor idretten "øse vann ut av teltet med kopp" ble særdeles populær. Alt raknet i midlertid da Pearl Jam spilte. Denne konserten resulterte i en tragedie uten sidestykke, det var på tide å vende snuten hjemover.

Med en fryktelig halsbetennelse takket være svenske Liisa, som først etter at jeg kysset henne fortalte at hun hadde en "traakit hals", satte vi snuten mot Sverige. På fergen over til Stig Helmers høyborg, sitter jeg i bilen og slapper av. Da ser jeg plutselig noen skumle karer med biceps større enn Koss sine lår, fjerner skiltene på en flott ny bil, og klistrer på noen helt nye. Plutselig ser jeg at de ser at jeg ser, og jeg iverksetter er rimelig febrilsk "plystre- tralal-jeg har ikke sett noe" - heldigvis virket det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bagasjesmugling

Vi kjører oppover Sverige, videre opp til Gudbrandsdalen, for så å innse at vi har bagasjen til et par Oslofolk i bilen. De ringer og er potte sure, vi er trøtte og ber så meget om unnskyldning og kjører innom togstasjonen i Lillehammer. Her kaster vi bagasjen inn på et tog, hopper av og later som ingenting. Bagasjen ble med NSB til Oslo - hvor eierne kunne snike seg inn på toget og hente den - flott
levert.

Og nå er jeg tilbake i verdens navle- Kristiansund med visshet om at neste gang jeg drar på ferietur skal jeg ha med meg følgende:

 • varmere sovepose i tilfelle jeg må sove i park

 • diplomatpass i tilfelle jeg blir kastet i veggen av politi med pistoler

 • telt som ikke lekker i tilfelle det regner der jeg skal bo

 • desinfiseringsvæske - så jeg kan renske munnen på eventuelle svenske jenter
  jeg skal kysse

 • pistol i tilfelle jeg blir øyevitne til nok en mafia-bilsmugler aksjon

 • tidsplanlegger som piper hver gang jeg må huske noe, så jeg slipper å drive
  bagasjesmugling via NSB

Og med det avslutter jeg med en setning som blir flittig brukt hos alle barneskolebarn : "Men alle var enige om at det hadde vært en fin tur". Og
det er, tro det eller ei, helt korrekt.