Sommerens største charterhit

Tyrkia seiler opp som storfavoritt for norske charterturister denne sommeren.

Foto: Scott Gog/StarTour
Foto: Scott Gog/StarTour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke bestilt sommerferieturen ennå, begynner det å haste. De største reiseselskapene kan fortelle at i snitt syv-åtte av ti seter allerede er bestilt til de mest populære destinasjonene.

Tyrkia seiler opp som sommerens storfavoritt for norske charterturister.

- Tyrkia har også solgt spesielt bra og vært en stor suksess, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i StarTour.

- Vi har reiser til flere steder i Tyrkia, og det er Alanya som er det mest kjente av de stedene, og derfor mest populært, legger hun til.

Les også: Unngå charterhordene - reis til denne tyrkiske favoritten

Mer for pengene

Gunder Moe, Solia
Gunder Moe, Solia Vis mer


Flere andre reiseselskaper bekrefter at Tyrkia er en av storfavorittene i år. Reisemålet ligger på andreplass på Vings liste over sommerferiens toppliste. Også Solia melder om voldsom interesse for den varme destinasjonen.

- Det er en stigende trend at folk ønsker seg Tyrkia. Tyrkia har et utmerket kjøkken, infrastrukturen er bedre enn i de fleste andre sammenliknbare lavkostland, som for eksempel Bulgaria og Romania. Det er høyere servicenivå, du får mye for pengene enn i mange andre land, sier administrerende direktør Gunder Moe i Solia.

Forøvrig bør det nevnes at Solia hverken tilbyr turer til Bulgaria eller Romania.

CHARTERSØK - finn billigste reise

Finn billige billetter

Det finnes fortsatt ganske gode billetter på reiser til Tyrkia i sommer. Med DinSides chartersøk fant vi en ukestur til Marmaris på leilighetshotellet Ceyland til 2.490 kroner. Turen går fra Gardermoen og kan bestilles gjennom Detur.
I tillegg finnes det billetter for under eller rundt 3.000 kroner fra Stavanger, Rygge, Haugesund og Bergen, til destinasjoner i Tyrkia.
Se DinSides CHARTERSØKDyr euro er grunnen

Tyrkia har ikke euro som hovedmyntenhet (selv om du kan betale med euro på flere av turiststedene i landet). Turoperatørene tror dette kan være noe av grunnen til at flere nordmenn nå åpner øynene for nettopp dette landet.

I løpet av finanskrisen har euroen styrket seg voldsomt mot den norske kronen. Kursen ligger nå langt over gjennomsnittet de siste årene.

Elisabeth Larsen-Vonstett, StarTour
Elisabeth Larsen-Vonstett, StarTour Vis mer


- Folk har valgt billige reisemål. Det ser ut til at den finansielle uroen gjør at folk velger land som ikke har euro, og som det er billig å feriere i. I stedet for å reise til dyrere reisemål så velger dem for eksempel Bulgaria og Tyrkia, sier Larsen-Vonstett i StarTour.

Det er Gunder Moe i Solia enig i.

- Folk ser mer på prisen enn det man gjorde før, det er en medvirkende årsak til at Tyrkia er populært, i tillegg til at det er et fantastisk ferieland, og et lavkostnadsland, sier Moe.

Ifølge den ferskeste ferielandindeksen til x-change.se, er Tyrkia det 15. billigste landet å feriere i. Se hvilke land som er billigere.

Selskapenes topplister denne sommeren

Tyrkia er selvfølgelig ikke eneste sted med godt trykk denne sommeren. Her er en liten oversikt over noen av fly- og turselskapenes mest populære destinasjoner:

Ving: Mallorca er det mest populære reisemålet denne sommeren, deretter følger Tyrkia, Kreta, Rhodos og Gran Canaria. Ving opplyser om at listen over årets mest populære reisemål er identisk med fjoråret. Til Kos, Skiathos, Gran canaria, Tenerife, Kroatia og Egypt er det bare strøplasser igjen.

StarTour: Tyrkia og Bulgaria er reisemål som begynner å fylle seg opp. Akkurat nå er det også stort trykk på reiser til Kreta og Kypros. I tillegg nevner StarTour at Rhodos er et svært populært reisemål i år.

- Rhodos har vært gjennom en del store forandringer de siste årene. De har fått en ordentlig ansiktsløftning med blant annet lekre restauranter, og rene og pene strender, sier Elisabeth Larsen-Vonstett i StarTour.

Solia: Her er det Tyrkia for nesten alle penga. Middelhavsklassikerne er populære i år også.

SAS: De mest populære reisemålene for ferielystne nordmenn i sommer er Alicante, Barcelona og Malaga. Middelhavet er fortsatt velidig populært, så her blir det først utsolgt.

Hverken Norwegian eller Apollo har tross DinSides oppfordring kommet med lister over sine mest populære reisemålene denne sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer