Sommerens snuppedingser

FOR DAMER PÅ REISE: Det går an å være dame selv om man er på tur, det gjelder bare å ha de rette hjelpemidlene for å unnslippe ferieplager i form av sår under beina eller innpåslitne mannfolk. Her er nyttige, unyttige og morsomme dingser for damene på tur.

No contact jacket: Den som prøver å nærme seg, får støt!
No contact jacket: Den som prøver å nærme seg, får støt! Vis mer


Dippedutt-markedet er dominert av gutte-greier, men det finnes da litt for damene også. Hva med en gnistrende jakke som sender en innpåsliten beundrer i bakken med elektrostøt? Eller en vekkerklokke som automatisk starter å filme når den oppdager bevegelser i rommet?

Vi har funnet både nyttige, unyttige og morsomme dippedutter for damene som skal ut og reise - men de kan selvsagt også benyttes i dagliglivet ellers om du finner det nyttig. Vi har også funnet endel kvinnevennlige hjelpemidler som gjør det mulig å ta med dametøyet og stilletthælene på sommerferie - og ha muligheten til faktisk å bruke det, selv om man skal reise langt, gå mye og sikre verdisakene.

>> BILDESPESIAL: Sommerens geniale snuppedingser

Råd til alenereisende

Dagens kvinner reiser ofte like gjerne alene som sammen med andre, og i løpet av de siste tiårene er det skrevet mye om kvinner som reiser alene. Det gis mange mer eller mindre fornuftige og mer eller mindre paranoide råd til alenereisende kvinner. Dette er råd som gjerne kan leses med sunn fornuft og skepsis, og til tider en god dose humor.

Her er noen av tipsene som gis i engelskspråklige publikasjoner, til kvinner som reiser alene:

 • Bruk foldbare bagasjelapper, slik at det blir vanskeligere å lese adresseinformasjonen.
 • Skriv gjerne kontoradressen din i stedet for hjemmeadressen; så slipper du frykte for uanmeldte gjester.
 • Glem gullsmykkene og juvelene hjemme, og kle deg ordinært - så vekker du minst mulig oppmerksomhet.
 • Bo på et større hotell i sentrum, hvor det er godt med andre gjester som kommer og går hele tiden, og hvor det er pikkoloer, vektere og betjent resepsjon hele døgnet.
 • Hvis det banker på hotellromsdøren din på kvelden, så ring til resepsjonen og sjekk om det virkelig er en hotellansatt som står utenfor, før du åpner døra.
 • Hvis du føler deg forfulgt, så sikt deg inn mot travle handlegater, butikker eller andre offentlige steder hvor det er godt med folk. Ikke forsøk å snakke til forfølgeren.
 • DinSides råd til alenereisende jenter er ganske enkle: Vis fornuft, legg det blåøyde blikket igjen hjemme, og gjør hjemmeleksa med å sette deg inn i reisemålet og kulturen der du skal, før du reiser.

  God tur!

  Mer for jenter på tur

  Underholdning på DinSide Reise:

  pixel
 • Test deg selv - bevis hva du kan
 • Moro på tur - reisehumor
 • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål