<i>Foto: Sauna World championships 2005</i> Foto: Sauna World championships 2005
Foto: Sauna World championships 2005 Foto: Sauna World championships 2005Vis mer

Sommerens heteste opplevelse

VARMT: Det er ikke bare i Syden det blir varmt i sommer. Prøv Heinola i Finland ...

Hvert år siden 1999 har finnene arrangert badstu-VM, og her spares det ikke på varmegradene. Om 110 grader over flere timer høres for heftig ut for deg, så er kanskje ikke dette stedet å tine en eventuell frossen kropp ...

Svett i timesvis

Sauna-VM går av stabelen 4. til 5. august i den lille byen Heinola, og målet med konkurransen er selvsagt: Å være den som orker å sitte lengst mulig å piple svette i en sauna med konstant 110 grader. Og bare for å understreke det: Det holder ikke med å sitte fem minutter for så å gå ut og ta seg en avkjølende dusj - her snakker vi timesvis på benken. Fjorårets mester i herreklassen satt i 13 timer og 6 minutter, mens den kvinnelige mesteren holdt ut i 8 timer og 38 minutter. Den mannlige verdensmesteren var finsk, den kvinnelige fra Belarus.

Ønsker norske deltakere

Fremdeles fristet til å prøve lykken i verdensmesterskapet? Arrangementets overhode, Riku Jaro, sier til DinSide Reise at de gjerne skulle hatt norske deltakere med i mesterskapet.

- Det har ikke vært med noen "virkelige" konkurrenter fra Norge, kun denne talkshoowverten forrige sommer som satt i badstuen i tre minutter og deretter umiddelbart vendte nesen hjemover mot Norge, forteller Riku.

De venter store lag fra Estonia og Belarus og noen mindre lag fra England, Sverige og Sveits. Vanligvis har det kommet deltakere fra 10-15 nasjonaliteter.

Konkurransestadion.
Konkurransestadion. Vis mer


Konkurranseforberedelser

Du kan melde deg på til verdensmesterskapet så lenge det er deltakerplasser ledige. I fjor var alle plassene fylt opp to uker før konkurransen, så du har sannsynligvis ennå gode muligheter til å skrive deg på listen.

Hvordan kan du så forberede deg best mulig mot den store konkurransen? Arrangørens beste tips er å trene ved å sitte mest mulig i badstuen i forkant av konkurransen, og så å være den som sitter lengst i saunaen av alle konkurrentene under den store finalen.

Svett i vei!

På nett: Mer info om kunkurransen og påmeldingsprosedyren her