Sommerens heteste ferietips

Skal vi tro turoperatørene, bestiller de aller fleste sommerferien før vinteren er over. Vi fikk ekspertene til å lete fram de beste av de beste reisene, her er sommerens beste kjøp.

Mallorca for familien, Thailand eller Tunisia for de eventyrlystne og Hellas for deg som kun ønsker slaraffendager under solen. Her er reiseekspertenes råd foran årets sommerferie. Godbitene er sortert, klikk på lenkene og finn din sommerferie.


To voksne og to barn

Mallorca anbefales både for familier og solhungrige.
Mallorca anbefales både for familier og solhungrige. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Familier utgjør det største, og dermed viktigste markedet for charterselskapene. Barnefamilier er også de mest prisbevisste - det koster plutselig litt mer å ta to uker i Syden, når familien teller tre eller fire. Da er det viktig å finne den rette ferien. Markedssjef hos Saga Solreiser, Marie-Anne Zachrisson, anbefaler familiene til først og fremst å fokusere på hotellet.

- Et godt hotell skal ha basseng, og kanskje enda viktigere, barnebasseng. Det er også viktig at det er opplegg og aktiviteter for barna, men også tilbud til de voksne. Videre bør hotellet ha store leiligheter, slik at familien kan bo sammen. Det er også viktig med beliggenhet. Skal du på en badeferie, bør du satse på å finne et hotell som ligger nær stranden, forteller Zachrisson.

Lengre og bedre

Den ultimate ferien skal være en kombinasjon av godt klima og store opplevelser. Siden det første charterflyet til Phuket for seks år siden, har eksotiske destinasjoner som Thailand, Brasil og Karibia blitt allemannseie. Hva er det som driver folk til å fly ett halvt døgn for å finne feriefølelsen?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er jakten på den perfekte ferie. Ferie betyr mer og mer for oss, og vi er villige til å sette av mer tid, energi og penger for å oppfylle den store drømmen, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson.

Og den store drømmen?

- For de fleste er den store drømmen en paradisøy, med klart vann, grønne palmer og Robinson-atmosfære.

Hvordan finne rett ferie for deg?

Ferien, som for mange blir en årlig engangsopplevelse, er en viktig investering. Det er nå du har sjansen til å lade batteriene, finne overskudd og ikke minst gi de bleke porer et strålende brunt lag. Vi har skrevet side opp og ned om hvordan du kan finne frem til ferien som best passer for deg. I stedet for å gjenta tipsene her, anbefaler vi at du tar en titt på denne artikkelen.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.