Festivalsommeren rommer såvel techno som jazz. Bildet er hentet fra Dance Valley i Amsterdam.
Festivalsommeren rommer såvel techno som jazz. Bildet er hentet fra Dance Valley i Amsterdam.Vis mer

Sommerens festivaloversikt

De store navnene kaster glans over festivalene i både inn- og utland.

Jubileer preger festivalsommeren. Roskilde har blitt voksen med sine tretti år, Sildajazz blomstrer med sine femten, og både Riddu Riddu og Musikkens dag i Oslo fyller ti år.

Lite markering

- Vi kommer ikke til å markere noe tiårsjubileum. Det har vi ikke økonomi til, sier Øystein Rondener i Musikkens dag.

Rondener sier til DinSide at Musikkens dag fokuserer på å gjennomføre, fremfor å feire seg selv.

Heller ikke Roskildefestivalen i Danmark kommer til å smelle med champagnekorkene denne sommeren. Derimot kommer nordkalottfestivalen Riddu Riddu til å markere sine ti år.

- Vi har valgt sjøsamer som tema for festivalen i år. Vi har ikke hatt temaer før. Vi kommer også til å utgi en jubileums-CD med opptak fra tidligere år, og så skal vi ha en jubileumsutstilling, sier produsent Henrik Olsen i Riddu Riddu.

Barnefryd

Festivalsommeren er ikke åpen kun for rockerne. De yngste blant oss har mulighet til å velge blant flere festivaler hvor ølsalget er byttet ut med iskremsalg.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Vi har et fantastisk rikt familieprogram, reklamerer Espen Albert som har ansvar for Vannfestivalen i Kristiansand.

Kristiansand venter et stort antall besøkende under den tre dager lange festivalen.

- I fjor hadde vi 24.000 besøkende og vi venter det samme antallet i år, sier Albert.

Til Kristiansands Vannfestival kommer blant andre Noora og Elg fra Dance with a Stranger for å underholde de voksne. Barna kan kose seg med teater og underholdning, i tillegg til at det er lagt opp til et aktivitetsprogram som inviterer til samspill. Mer om familievennlige arrangementer finner du i denne artikkelen.

Folkemusikk og dans hører også med til festivalsommeren. Gruppen Al-Kindi Whirling Derwishes of Damascus danser på Førde Internajsonale folkemusikkfestival denne sommeren. Vis mer

Festivalmannskap?

Festivalprisene er vanligvis høye. I tillegg kommer reise, kost og losji. Blakke musikkhungrige skal vite at festivalene slett ikke er utelukkende er åpne for develbemidlede. Flere av festivalene, som for eksempel Roskilde, Førde Internasjonale musikkfestival og Quart-festivalen, baserer seg på frivillig arbeid og frir til arbeids- og musikkglade via de offisielle hjemmesidene. Det utbetales null lønn, men du får festivalpass og kanskje en T-skjorte.

Rock og pop på festivalscenen i Norge – sjekk denne artikkelen.

Et godt utvalg av jazz-, blues- og folkemusikkfestivalene finner du her.

Et knippe store musikkfestivaler med hete navn på plakaten – klikk her.

Tretti arrangører av festspill og festivaler har gått sammen i et nettverk. Sjekk ut siden for enda mer festivalmoro.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.