Sommerens charternyheter

Charterselskapenes nyheter tar deg med til italienske Trieste og Amalfikysten, det nordlige Kroatia, Mexico, og tre greske øyer du neppe har hørt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommerens charternyheter

  1. Charternyhetene - hvem tar deg hvor?
Rovinj. Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Rovinj. Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer
Amalfikysten. Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Amalfikysten. Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer


Nå er det tid for å bestille årets sommerferie. For noen betyr det samme land, samme badeby, samme hotell, og helst samme solstol. Vil du derimot prøve noe nytt, har du flust av muligheter. Alle de fire store charterselskapene - Star Tour, Apollo, Ving og Saga Solreiser - presenterer helt nye reisemål i sommer. Vi har snakket med representanter fra alle fire for å høre hvilke nyheter de ville valgt hvis de skulle på ferie.

Tre land i en reise

I år introduserer Star Tour reiser med utgangspunkt i Trieste, nordøst i Italia. Byen ligger like ved grensen til Slovenia og Kroatia, og gir deg derfor muligheten til å besøke tre land i ett jafs, hvis du velger en kombinasjonsferie.

- Jeg ville reist til Trieste, på grunn av alle mulighetene. Jeg ville valgt en uke i den italienske byen Grado, der man kan shoppe og kose seg med italiensk mat og vin, og så ville jeg reist videre til Rovinj i Kroatia, for å bade og ligge på stranden, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

I tillegg til dette begynner Star Tour med charterturer til Portoroz som ligger ved Slovenias knappe fire mil lange kystlinje. Dette er et gammelt kursted og landets mest kjente badeby.

Capri. Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Capri. Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer


Italiafrelste kan glede seg over de nye reisemålene Amalfi, Capri og Sorrento på Italias østkyst. Den dramatiske Amalfikysten er kjent som et fantastisk område for bilutflukter, og det kan du også bestille hos selskapet. Den lille greske øya Symi nord for Rhodos er et funn for deg som vil ha en helt avslappende ferie vekk fra alt, til og med Star Tours skandinaviske representanter, som holder seg på Rhodos. Star Tour introduserer også reiser til spanske Costa de la Luz ved Atlanterhavet, like ved grensen til Portugal.

Fem kilometer sandstrand

Apollo lokker i år med reiser til Terracina på Italias østkyst, litt sør for Roma. Badebyen beskrives som pittoresk, og kan skilte med en fem kilometer lang sandstrand. Hit vil gjerne Apollos pressetalsmann Erik Haug ta seg en tur.

- Drar du til Terracina kan du kombinere dagene på stranda med utflukter til Roma, Napoli, Capri og Pompeii, sier Haug, som selvsagt ikke kan la være å ta seg en tur til Hellas.

Thassos. Foto: Apollo Foto: Apollo
Thassos. Foto: Apollo Foto: Apollo Vis mer


- Jeg ville også tatt en uke på Thassos, sier han.

Øya ligger helt nord i Egeerhavet, og betegnes som frodig.

Andre nyheter fra Apollo i år er Split i Kroatia, Djerba i Tunisia, og Riviera Maya i Mexico, som tidligere bare sto på vinterprogrammet.

- Hvilket reisemål er det mest populære?

- Det er Kreta, og særlig vestsiden. Her reiser mange tilbake år etter år. Ellers er Kroatia blitt veldig populært, og Bulgaria er veldig i skuddet. Og så er det gamle travere som Santorini og Kykladene. Italia banker også på.

- Er ikke Italia ganske dyrt?

- Jo, i forhold til Bulgaria og Romania, hvor det er veldig billig å leve, men min erfaring er at det er like dyrt i Spania, sier Haug.

"Uoppdaget" gresk perle

Ving og Saga Solreiser, som begge eies av MyTravel, har i likhet med de to andre introdusert en ny gresk øy i sitt program - øya Limnos, også den nord i Egeerhavet. Hit vil gjerne administrerende direktør Gunnar Grosvold reise i sommer.

Limnos. Foto: Ving/Saga Solreiser Foto: Ving/Saga Solreiser
Limnos. Foto: Ving/Saga Solreiser Foto: Ving/Saga Solreiser Vis mer


- Dette er stedet for grekofile nordmenn som trives på små steder med få turister. Limos passer først og fremst for voksne par som vil koble helt av, sier Grosvold.

Limos har ikke blitt oppdaget av båtlofferne ennå, og er derfor lite utbygd. Ifølge MyTravel er prisene her derfor lavere enn på andre greske øyer.

I tillegg til Limnos har Ving og Saga Solreiser lagt til Çesme i Tyrkia, vest for Izmir, og Punta Verudela helt nord i Kroatia i sitt program. Sistnevnte ligger knappe to kilometer unna Pula, hovedstaden på halvøya Istria.

>>Charter - hvem tar deg hvor?

>>Mer om charter