Sommerens billigste øl

Hvor kan du bli full for 50 kroner, og hvor må du grave dypt i lommeboka? Her er øltabellen.

"- Hva kostet ølen da? Forresten, var det fint der, eller?"

Dette er standardspørsmålet fra dine venner når du kommer hjem fra ferie. Hva kostet ølen, og så kommer alle spørsmålene om oppholdet.

Vel, er du usikker på hva øl koster gir vi deg her en liten prisguide til utvalgte steder og land i Europa.

>> Fra under ti kroner: Her finner du prisoversikten

Store variasjoner

Informasjonsrådgiver i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, sier at nordmenn generelt er veldig opptatt av ølprisene i ferielandene vi besøker.

Sommerens billigste øl


- Man kan fort si det på folkemunne er blitt at man først spør om hva ølprisen var, og så vil man vite om resten av oppholdet og hvordan reisen ellers har vært, forteller hun.

>> Valutakalkulator

>> Hvor mye er egentlig i ølglasset? Regn ut her

Nordmenn er veldig opptatt av øl, men hun vil ikke vedgå at nordmenn velger reisemål ut fra ølprisene.

- Nei, nordmenn gjør ikke det. Men ølprisene kan ofte være en indikasjon på prisnivået ellers i landet, sier hun.

Ellers forteller Larsen-Vonstett at de mer jetsetpregede stedene har høyere priser enn de mindre eksklusive feriemålene. Merk også at det er store prisforskjeller mellom det italienske fastlandet og de italienske øyene.

Bulgaria og Tsjekkia er billigst

Er du mest opptatt av ølprisen og det er det som bestemmer ditt reisemål, er helt klart Bulgaria og Tsjekkia ditt førstevalg. I Bulgaria ligger ølprisen på cirka 8 kroner for en halvliter, mens den i Tsjekkia ofte koster mindre enn dette, men vi får opplyst at det generelt ligger på rundt 10 kroner her. Vi har også hørt om priser helt nede i både tre og fire kroner halvliteren i begge disse landene.

>> Under ti kroner: Her finner du prisoversikten.

Prisene som er innhentet er omtrentlige, og du må ta høyde for at det kan variere stort fra bar til bar, restaurant til restaurant, by til by osv. Du finner helt sikkert billigere og dyrere øl.


Hva er det billigste ølet du har drukket? Fortell oss under: